MENU
klinika

Sa persona përfitojnë

Miratohet vendimi, rriten pagat dhe pensionet

14.09.2022 - 12:41

Qeveria shqiptare ka miratuar vendimin për rritjen e pagave dhe pensioneve. Pensionet rriten me 9.5%, ndërsa paga minimale do të bëhet 340 mijë lekë.

Delina Ibrahimaj: Me këtë indeksim të dytë ne e cojmë rritjen e pensioneve në nivelin 9.5% në krahasim me pasionet që merreshin në fund të vitit të kaluar. Përfitojnë 678 mijë pensionistë. Ky vendim hyn në efekt që me pensionin e muajit shtator.

Morëm një vendim sa si përket rritjes së pagës minimale në shkallë vendi. Në prill, e rritën nga 30 mijë në 32 mijë. Me vendimin e sotëm paga do të jetë 34 mijë lekë dhe ky është një vendim që prek 200 mijë të punësuar. Në total kemi rreth 900 mijë qytetarë shqiptare që përfitojnë nga rritja e pensioneve dhe pagave.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Prof. Dr. Adrian Civici/ Detajet e 'planeve ambicioze' të botës

Strategjitë dhe politikat e rimëkëmbjes ekonomike

Prof. Dr. Adrian Civici/ Cilat janë disa nga shkaqet kryesore?

“Goditjen më të rëndë e pësuan bizneset e vogla”

Nga Al Jazeera/ Saga stimuluese amerikane

Çfarë do të përfundojë në faturën e re të ndihmës?