MENU
klinika

Sapo është lançuar...

Përdoruesit e iPhone 14 Pro Max të pakënaqur, probleme me kamerën!

23.09.2022 - 09:46

isa përdorues të iPhone 14 Pro Max kanë raportuar disa probleme që lidhen me kamerën teksa janë duke përdorur aplikacione të tilla sikurse TikTok, Snapchat dhe Instagram. Sipas medieve të huaja, defekti në iPhone 14 Pro Max, modeli më i shtrenjtë në gamën e iPhone 14, duket se ndikon në veçorinë e stabilizimit optik të imazhit (OIS), i cili përdor një motor për të eliminuar efektet e dridhjeve të kamerës kur bën fotografi. Hapja e kamerës në aplikacione të caktuara bën që motori OIS të prishet, duke shkaktuar tinguj të dëgjueshëm dhe duke vibruar fizikisht të gjithë telefonin.

Ndërkaq, Apple nuk iu përgjigj kërkesave për koment në lidhje me këtë defekt, i cili është raportuar nga shumë përdorues në mediat sociale. Dridhja nuk ndodh kur përdorni aplikacionin e integruar të kamerës, duke sugjeruar se rrënjët e problemit janë në një defekt softueri. Megjithatë, disa kanë paralajmëruar përdoruesit e prekur që të kufizojnë përdorimin e aplikacioneve që shkaktojnë defektin, në rast se dridhja e tepërt shkakton dëme të përhershme në sistemin OIS.

Duke pasur parasysh jetëgjatësinë dhe mbajtjen e përdoruesve të iPhone, hulumtimi i ri thotë se pak më shumë se 50% e përdoruesve aktivë të smartfonëve në SHBA janë në iOS. Counterpoint Research ka raportuar më parë se në baza tremujore, shitjet e Apple të iPhone janë në rritje.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Si mund ta rregulloni problemin?

Cili rrjet wi-fi ”çmend” iPhone-in?