MENU
klinika

Ndikimi

A e trajton Fucoidan artritin reumatoid?

01.10.2022 - 12:38

Artriti reumatoid (RA) është një gjendje që prek nyjet dhe organet në trup. Është një gjendje autoimune. Kjo do të thotë se sistemi imunitar sulmon indet.

Një shenjë e rëndësishme e RA është inflamacioni. Studimet e fundit sugjerojnë se fucoidan mund të zvogëlojë këtë simptomë dhe të ndihmojë në trajtimin e RA.

Fucoidan është një polisaharid i sulfatuar në muret qelizore të jetës detare, duke përfshirë algat kafe dhe algat e detit dhe iriqët e detit. Në këto burime ekzistojnë lloje të ndryshme të substancës.

Përfitimet shëndetësore të substancës janë përdorur për shekuj në mjekësinë tradicionale kineze. Studimet e fundit në mjekësinë perëndimore mbështesin përdorimin e tij për një sërë kushtesh. Këto përfshijnë RA, presionin e lartë të gjakut dhe diabetin.

Fucoidan është miratuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) si një trajtim “Përgjithësisht i Njohur si i Sigurt”. Por nuk ka ilaçe me recetë ose pa recetë për të. Njerëzit e shesin atë vetëm si një shtesë jashtë ushqimit.

Ekspertët kanë nevojë për më shumë kërkime për të përfshirë fucoidan në trajtimin e RA. Nuk ka rekomandime aktuale se si të përdoret me RA.

A trajton fucoidan artritin reumatoid ose simptomat e tij?

Studiuesit kanë kryer shumë studime në dekadat e fundit që lidhin fucoidan me reduktimin e simptomave të RA. Këto studime kanë ekzaminuar vetë RA dhe kushte të tjera me simptoma të ngjashme. Shumica e studimeve inkurajojnë më shumë kërkime për të zhvilluar produkte që e përmbajnë atë për të trajtuar RA dhe kushte të tjera shëndetësore.

Simptomat e RA përfshijnë ënjtje, dhimbje dhe ngurtësi në nyje. Mund të ndikojë gjithashtu në organet e trupit. RA e patrajtuar mund të dëmtojë nyjet dhe organet.

Aktualisht nuk ka kurë për RA dhe nuk mund ta trajtoni vetë. Ju duhet të kontaktoni një mjek për t’u diagnostikuar dhe trajtuar. Ka medikamente të ndryshme dhe modifikime të stilit të jetesës për të trajtuar RA. Marrja e fucoidan mund të jetë e dobishme së bashku me medikamente RA. Ekspertët e konsiderojnë atë një trajtim plotësues.

Bisedoni me mjekun tuaj përpara se të filloni ndonjë metodë trajtimi për t’u siguruar që ato janë të sigurta dhe të përshtatshme për ju.

Rreziqet dhe efektet anësore të mundshme të fucoidan

Ka pak raporte të efekteve anësore me përdorimin e fucoidan. Flisni me mjekun përpara se ta përdorni, pasi mund të reagojë ndaj medikamenteve të tjera që merrni.

Substanca mund të ndikojë në koagulimin e gjakut. Mjeku mund të kërkojë kujdes nëse merrni hollues gjaku.

Si të përdorni fucoidan?

Ka shumë produkte që përmbajnë fucoidan. Njerëzit e tregtojnë atë si një shtesë, prandaj tregohuni të kujdesshëm kur e blini. FDA nuk rregullon suplementet, kështu që nuk ka udhëzime të qarta dozimi. Konsideroni cilësinë e produktit përpara se ta blini atë dhe pyesni mjekun për rekomandime .

Ndërprisni përdorimin e tij nëse vëreni efekte anësore.