MENU
klinika

"Shënojini..."

Katër sekretet e çifteve që nuk zihen

05.10.2022 - 09:50

Marrëdhëniet nuk janë të lehta për t’u krijuar. Do të keni ulje-ngritje dhe do t’ju duhet të punoni së bashku për të mësuar se si të përballeni me uljet. Ndoshta ju jeni në një marrëdhënie ku ju dhe partneri juaj grindeni vazhdimisht.

Por disa çifte duket se i përballojnë problemet me kaq qetësi.

1. Ata bisedojnë në vend që të bërtasin

Dallimi kryesor midis një zënke dhe një mosmarrëveshjeje është komunikimi. Duhet të diskutoni për çështjet që ju shqetësojnë. Ju duhet të keni një diskutim rreth dallimeve tuaja të mendimit. Çiftet e shëndetshme dhe të lumtura nuk janë gjithashtu ato çifte që grinden për çështje të parëndësishme. Ata flasin kur është e nevojshme. Dhe si rezultat, marrëdhënia e tyre përmirësohet ndjeshëm.

2. Ata kërkojnë falje

Pas një zënke, është e rëndësishme që secili partner të pranojë përgjegjësinë për veprimet e tij ose të saj. Mësoni të kërkoni falje shpejt. Edhe nëse besoni se nuk jeni në gabim, madje edhe nëse jeni kokëfortë në marrëdhënie. Kërkimi i shpejtë i faljes do t’ju shpëtojë nga shumë dhimbje në planin afatgjatë. Ndonjëherë një falje e thjeshtë është gjithçka që kërkohet.

3. Ata e vlerësojnë njëri-tjetrin

Tregojini partnerit tuaj se sa shumë e vlerësoni atë. Marrëdhëniet që qëndrojnë janë ato në të cilat të dyja palët investojnë vazhdimisht në ndershmëri, dashuri dhe besim. Gjestet e vogla mund ta përmirësojnë jashtëzakonisht marrëdhënien. Është e lehtë të vësh në dukje të metat, por çiftet që nuk zihen pothuejse kurrë zgjedhin të falënderojnë njëri-tjetrin për pikat e tyre të forta!

4. Ata mësojnë nga grindjet e tyre

Çdo çift ka mosmarrëveshje. Nga ana tjetër, çiftet që nuk zihen shpesh mësojnë nga këto grindje. Ata bëjnë gjithçka për të kuptuar se çfarë e ndezi debatin dhe si u zgjidh. Ata zbatojnë njohuritë e tyre të reja për të përmirësuar marrëdhënien e tyre. Mund të mësoni nga gabimet tuaja në vend që t’i përsërisni ato.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN