MENU
klinika

Përmirësohet situata hidrike në vend

Shtatori ndërpreu thatësirën 19-mujore

01.10.2022 - 14:47

Muaji shtator u mbyll me reshje të bollshme dhe me temperatura të larta ku mesdita e fundit e muajit ka shënuar 29,6°C në bregun jugperëndimor.

Një parametër mjaft problematik për shumë ditë të shtatorit ka qenë edhe shpejtësia e lartë që era ka shënuar kryesisht në brigjet detare dhe mjaft shpeshta edhe në zonat e ultësirës perëndimore duke shkaktuar dallgëzim të lartë por edhe thyerje pemësh në disa zona urbane.

Vlen të theksohet se, ky shtator, ndryshe nga të paktën 3-4 vitet e mëparshme, ka sjellë në vend sasi shumë të larta të reshjeve duke përmirësuar dukshëm situatën hidrike; në pellgjet ujëmbledhëse të Fierzës, Komanit dhe Vaut të Dejës reshjet e këtij muaji vlerësohen sa nga 3,5 në 4-fishin e normave të reshjeve mujore.

Në të gjitha ditët me reshje, stuhitë me rrebeshe shiu u fokusuan në zonat veriore ku në 24 orë, sasitë e reshjeve kanë variuar nga 180 në 300 mm nga veriperëndimi dhe skajin verior të Shqipërisë.

Demokratët zgjedhin kandidatët e tyre për zgjedhjet lokale

Votimi për Primaret nis me probleme në Lezhë, shkak lista e anëtarësisë

Konflikti me armë në degën e PD në Kurbin

Përjashtohen nga primaret 2 kandidatë

Ndreu: Është më i madhi i të gjitha viteve

Lezha miraton buxhetin e vitit 2023

Rama: Vizitorë nga e gjithë bota

Shqipërisë i shtohen ‘mysafirët’ në 2022!