MENU
klinika

Disa këshilla

Si të ndihmoni partnerin tuaj që vuan nga ankthi

07.10.2022 - 10:30

Mund të jetë e vështirë të jesh në një lidhje me dikë që ka probleme me ankthin. Ankthi shpesh mund të ndihet si një person i tretë në marrëdhënie, duke u përplasur mes jush dhe partnerit tuaj. Por ju mund ta doni njëri-tjetrin më shumë dhe të lidheni në një mënyrë të re nëse e kuptoni ankthin në përgjithësi dhe se si ai ndikon në partnerin dhe marrëdhënien tuaj. Edukimi i vetes mund të ndihmojë gjithashtu në zbutjen e tensionit.

Këtu janë 3 mënyra se si mund të mbështesni partnerin tuaj në ankth në një marrëdhënie romantike.

1. Flisni për të

Komunikimi i hapur ka potencial për të përmirësuar marrëdhëniet. Supozimet, nga ana tjetër, kanë efektin e kundërt. Ndoshta nuk e shprehin ankthin e tyre. Ju besoni se ata nuk duan të flasin për këtë, kështu që ju nuk thoni asgjë. Dhimbja e tyre bëhet diçka që ju e shmangni, në mos e shpërfillni plotësisht. Pyesni se si mund të tregoni mbështetjen tuaj. Disa njerëz kënaqen duke marrë këshilla, ndërsa të tjerë thjesht duan që ndjenjat e tyre të pranohen.

2. Menaxhimi i reagimeve tuaja

Është e natyrshme të interpretosh ankthin si egoizëm, refuzim ose një përpjekje për t’u tërhequr, por përpiqu të mos e bësh këtë. Nëse filloni të mërziteni me ankthin e partnerit tuaj, bëni një hap prapa dhe pyesni veten pse po reagoni në këtë mënyrë. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë veten dhe të mos reagoni negativisht ndaj partnerit.

3. Bëjini ata të ndihen të sigurt

Shqetësimi më i madh i një personi në ankth është se ata ndihen të padashur vetëm sepse janë të shqetësuar. Thuaju atyre sa më shpesh dhe sa më lehtë që të mundeni, “Ne jemi bashkë në këtë dhe unë kurrë nuk do largohem “.