MENU
klinika

Ka filluar tërheqja e ujit

Përmirësohet situata nga reshjet në Shkodër

24.11.2022 - 10:45

Pas reshjeve intensive të ditëve të fundit, uji ka filluar tërheqjen nga zonat e përmbytura në Qarkun Shkodër.

Në një raport të bërë publik së fundmi, Bashkia e Shkodrës njofton se sipërfaqe totale e përmbytur në këtë qark është 1130 hektarë – nga 1365 hektarë që ishte ditën e djeshme në orën 16:00.

Në Njësinë Administrative Ana e Malit, situata paraqitet:

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 700 Ha (nga 850 Ha që ishte dje), kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan, Oblikë.

2. Rruga e Obotit ka prezencë uji 25 cm dhe është e kalueshme vetëm me mjetet e ushtrisë.

3. Ujësjellësi Oblika 1 dhe 2, si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.

Njësia Administrative Dajç:

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 100 Ha (nga 110 Ha që ishte dje), kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar. Tendenca e nivelit të ujit në këtë njësi administrative është në ulje.

Njësia AdministrativeVelipojë:

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 100 Ha (nga 125 Ha që ishte me datë 23 Nëntor ora 16:00), kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Njësia Administrative Guri i Zi:

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 30 Ha (nga 80 Ha që ishte me date 23.11.2022 ora 16:00), kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc. Vërehet një gërryerje e tokave bujqësore në bregun e lumit Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, në një gjatësi prej 800 ml.

Njësia Administrative Bërdicë:

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 200 Ha, konkretisht në fshtrat Trush.

Ndërkohë 7 familje të evakuara me 24 persona aktualisht marrin shërbim në konvikte.

Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.00,shënon kuotën 8.09 m, (nga 8.0 m që ishte dje në orën 16.00) (Kuota max 8.70 m).

Hidrometri i lumit Drin në orën 08.00,shënon kuotën 6.05 m, (nga 5.70 m që ishte dje në orën 16.00) (Kuota max 7.50 m).

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


10 mln dollarë në dispozicion për emergjencat

Si ndahen fondet për përmbytjet dhe zjarret

Sipërfaqja totale e përmbytur 1435 Ha

Situata në Shkodër, bashkia bën bilancin