MENU
klinika

"Synon hapjen e një kapitulli të ri"

Aplikimi i Kosovës në BE, Kurti: Moment historik

14.12.2022 - 13:51

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti pasi firmosi aplikimin për anëtarësim në Bashkimin Evropian, u shpreh se ky është një moment historik për vendin.

“Bazuar në aspiratat dhe përkushtimin e pathyeshëm të popullit tonë për paqe, liri, barazi dhe drejtësi, orientimin tonë të qartë evropian e euroatlantik dhe konsensusin shoqëror e politik se e ardhmja e vendit tonë është brenda BE-së, sot po bëjmë hapin e parë drejt anëtarësimit në organizatën më të madhe të paqes dhe prosperitetit në Evropë”, ka thënë Kurti.

Kurti ka bërë të ditur se aplikimi do t’i dorëzohet Presidencës Çeke të BE-së në Pragë për të vijuar më tej me procedurën e shqyrtimit të saj.

“Aplikimi në BE i nënshkruar sot nga krerët e Republikës tonë, do t’ia dorëzojmë presidencës çeke të Këshillit të BE-së në Pragë. Ky është moment historik për vendin tonë që synon hapjen e një kapitulli të ri për shtetin dhe shoqërinë tonë”, ka thënë Kurti.