MENU
klinika

157 euro për kokë

Krishtlindjet 2022, shpenzimet për dhuratat janë ulur

04.12.2022 - 17:29

Mesatarja e shpenzimeve për frymë për dhuratat e Krishtlindjeve do të jetë 157 euro për kokë. Ky është vlerësimi i Zyrës së Kërkimeve Confcommercio, sipas së cilës shifra është më e ulët në krahasim me vitin e kaluar dhe më e ulëta për mbi një dekadë.

Shpenzimet e përgjithshme për dhuratat e Krishtlindjeve (me çmimet e vitit 2022) ishin 14.4 miliardë në 2009, më pas ranë në 9.6 miliardë në 2019, 7.9 në 2020 dhe 7.4 në 2021. Por sipas drejtorit të zyrës së kërkimit Confcommercio, Mariano Bella, “nuk ka shenja shqetësimi të veçantë: ne presim surpriza pozitive në një kontekst të vështirë, përveç nëse ka një kolaps besimi”.

Prirja për të dhënë dhurata – sipas një studimi të Confcommercio – ka ardhur në rënie që nga viti 2015 dhe këtë vit qëndron në 41.7% kundrejt 41.1% në 2021 dhe 43.8% në 2020.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Disa këshilla për të qenë pozitivë

Festat e fundvitit rrisin stresin…