MENU
klinika

Mësojeni tani

Si mund të hapni “WhatsApp” në një pajisje tjetër pa u lidhur me internet?

04.12.2022 - 13:50

“WhatsApp” ka filluar të ofrojë mbështetje për një numër të madh përdoruesish  të Android ashtu edhe në iOS për t’i lejuar ata të përdorin llogarinë e tyre në pajisjet dytësore, pa kërkuar që telefonat e tyre të jenë të lidhur me internetin.

Përdoruesit mund të përdorin funksionin e ri për të lidhur “WhatsApp” në deri në katër pajisje njëkohësisht për të dërguar dhe marrë mesazhe në aplikacion edhe kur telefonat e tyre nuk janë të lidhur me internetin. Përditësimi është i dobishëm nëse hyni në “WhatsApp” në një desktop ose Mac.

I prezantuar në korrik pas një serie testimesh të brendshme, mbështetja për shumë pajisje në “WhatsApp” lejon përdoruesit të lidhin llogarinë e tyre të mesazheve të çastit me një pajisje dytësore – të themi një PC, laptop ose portal “Facebook”.

Ai veçanërisht mundëson enkriptimin nga fundi në fund në bisedat që zhvillohen duke përdorur pajisjen dytësore. Kjo do të thotë që as “WhatsApp” dhe as një palë e tretë nuk mund t’i lexojnë mesazhet që dërgoni ose merrni në kompjuterin tuaj të lidhur.

Duke ofruar mbështetje të pavarur, “WhatsApp” u mundëson përdoruesve të dërgojnë dhe të marrin mesazhe në pajisjet e tyre dytësore edhe nëse nuk janë në afërsi të telefonave të tyre. Funksioni gjithashtu ju ndihmon të qëndroni të lidhur me “WhatsApp” nëse telefoni juaj mbaron.

Si të lidhni llogarinë tuaj “WhatsApp” me një pajisje dytësore

Përpara se të filloni me hapat e mëposhtëm, është e rëndësishme të vini re se duhet të jeni në versionin më të fundit të “WhatsApp” për të marrë mbështetje për shumë pajisje dhe për të lidhur llogarinë tuaj me një pajisje

dytësore. Funksioni është gjithashtu aktualisht në ‘beta’ dhe mund të rezultojë në disa probleme të stabilitetit për momentin. Për më tepër, ai është i kufizuar në “WhatsApp Web”, Desktop dhe Portal. Kjo do të thotë që “WhatsApp” nuk ka aktivizuar ende mbështetjen për lidhjen e një telefoni Android ose iPhone si një pajisje dytësore. Gjithashtu nuk mund ta lidhni llogarinë tuaj “WhatsApp” duke përdorur mbështetje për shumë pajisje me një tablet ose iPad Android në këtë moment.

“WhatsApp” thotë se ka ndaluar një total prej 2.209 milionë llogarish në Indi në shtator. Funksioni i transferimit të bisedës “WhatsApp” iOS vjen në më shumë pajisje Android.

Si të përdorni ngjitësit “WhatsApp” në modalitetin e pagesës

“WhatsApp” sjell ‘koleksione’ për të organizuar më mirë katalogët e biznesit
Bashkohuni në beta me shumë pajisje duke shkuar te “WhatsApp” dhe më pas Cilësimet > Pajisjet e lidhura > Beta me shumë pajisje.

Pasi të keni mbaruar, kthehuni te ekrani i pajisjeve të lidhura dhe më pas prekni butonin Lidh një pajisje për të lidhur një pajisje të re.

Tani do t’ju kërkohet të skanoni një kod QR të disponueshëm në pajisjen tuaj dytësore për ta lidhur atë me llogarinë tuaj “WhatsApp”.

Pas lidhjes, “WhatsApp” do t’ju lejojë të dërgoni dhe të merrni mesazhe duke përdorur pajisjen tuaj dytësore. Do të mund të shihni gjithashtu mesazhet tuaja të mëparshme nga pajisja dytësore, megjithëse mesazhet që fshihen nga pajisja juaj kryesore nuk do të jenë të dukshme në atë dytësore.

Mesazhet që fshini nga pajisja juaj dytësore nuk do të jenë gjithashtu të dukshme në telefonin tuaj. Megjithatë, kjo veçori nuk funksionon me një iPhone.