MENU
klinika

“Do ndryshojmë ligjin”

Suella Braverman shfryn sërish “inatin” ndaj emigrantëve

05.12.2022 - 18:52

Sekretarja e Brendshme Suella Braverman ka thënë se Mbretëria e Bashkuar do të sjellë ndryshime operacionale dhe legjislative për të ndaluar emigrantët e paligjshëm që të abuzojnë me sistemin e azilit.

“Ne po e finalizojmë planin tonë”, tha ajo pa specifika në parathënien e saj të një raporti të Qendrës për Studime Politike (CPS) i cili propozon “ndalim të pacaktuar” të të gjithë azilkërkuesve që hyjnë ilegalisht në vend,” tha ajo.

Ajo gjithashtu bën thirrje për ndalimin e migrantëve të paligjshëm që të vendosen në Britani dhe kërkon ndryshime në ligjet e të drejtave të njeriut për të lejuar ndalimin dhe largimin, duke përfshirë, “tërheqjen e Britanisë nga Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut” nëse është e nevojshme.

Raporti, i autorizuar nga ish-shefi i shtabit të Joint Downing Street, Nick Timothy, thotë se Akti i Skllavërisë Moderne duhet të forcohet dhe duhet të ketë një kufi ligjor prej 20,000 në vit për numrin e njerëzve që vijnë në Britani përmes rrugëve të zhvendosjes.

Ligjet aktuale të Britanisë i lejojnë të huajt të kërkojnë të drejtën për të jetuar nëse janë viktima të shfrytëzimit ose trafikimit.

Baverman tha se britanikët “me mendje të drejtë dhe tolerantë” dhe “bujarë” ishin “të ngopur me shkeljen e vazhdueshme” të rregullave të emigracionit të vendit “për të luajtur sistemin tonë të azilit”.

“Na mjaftoi abuzimi i vazhdueshëm i ligjeve të të drejtave të njeriut për të penguar largimin e atyre që nuk kanë të drejtë të jenë në MB,” tha konservatori i vijës së ashpër, duke shtuar “kjo duhet të marrë fund”, shtoi ajo.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Media britanike: Po fitojnë me shumë para se ata të drogës

“Emigracioni i paligjshëm po na mbush burgjet me kriminelë shqiptarë”

Prapaskenat e luftës së ashpër për pushtet

“DW”: Kush e merr Downing Street-in pas Johnsonit?

Shpallja non-grata e Johnson dhe e anëtarëve të qeverisë

Britania i përgjigjet Rusisë: Do vijojmë mbështetjen ndaj Ukrainës