MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

A mbyllet vetë vrima në zemër?

27.01.2023 - 11:01

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Jam 28-vjeçare, kam lindur me vrimë në zemër, por kam edhe zhurmë. Doktorët më thonë të operohem. A mund të ndodhë që vrima të mbyllet vetvetiu në këtë moshë?

Mjeku: Kjo është një patologji që ka nevojë të bëjë eko kardiake. Vetëm pas ekzaminimeve mund të vlerësohet madhësia e defektit (vrimës). Por nuk mund të presë që vrima në zemër të mbyllet vetvetiu.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.