MENU
klinika

Rrëfimi i Lewis Hamilton

“Në shkollën fillore më hodhën banane dhe më quanin zezak”

24.01.2023 - 16:18

Në rrëfimin se ishte viktimë e racizmit edhe kur ishte nxënës shkolle, vazhdoi shtatë herë kampioni në Formula 1, Lewis Hamilton.

Siç tha ai për podkastin “On Purpose”, vitet e tij të shkollës ishin “vitet më traumatike dhe më të vështira” të jetës së tij, duke thënë se atij iu hodhën banane dhe e quajtën “Ziku”.

“Unë kam qenë viktimë e bullizmit që në moshën gjashtë vjeçare. Në këtë shkollë unë isha një nga tre fëmijët me ngjyrë të ndryshme lëkure dhe fëmijët më të mëdhenj e më të fortë më hidhnin banane dhe më thërrisnin “zezak”. Ishte e vështirë që njerëzit të më quajnë bastard dhe të mos dinë se ku bëj pjesë”, tha shoferi britanik.