MENU
klinika

Përfitimet

A duhet pastruar fytyra me ujë micelar?

02.02.2023 - 19:53

Pa marrë parasysh se sa kohë të lirë ka dikush në duar, ndoshta ende po ëndërroni për një rutinë të thjeshtuar të kujdesit të lëkurës.

Pra, një produkt që pretendon se heq grimin dhe pastron lëkurën me një lëvizje do të rezultojë në një po nga shumica e njerëzve.

Epo, ai produkt me një premtim fitues quhet ujë micellar. Këtu keni gjithçka që duhet të dini për përfitimet dhe mangësitë e tij.

Çfarë është saktësisht uji micellar?

Uji micellar nuk është vetëm ujë normal i ripaketuar në një shishe të zbukuruar.

Ai përmban ujë, por është gjithashtu plot me grimca të vogla vaji të pezulluara të njohura si micela.

Mendoni micelat si molekula që mund të ngjiten me papastërtitë dhe vajin në njërën anë dhe ujin nga ana tjetër.

Kjo përbërje unike i bën micelat të shkëlqyera për të fshirë papastërtitë dhe për të hidratuar lëkurën në të njëjtën kohë.

Në thelb, uji micellar faturohet si një heqës grimi, pastrues dhe gjysmë hidratues gjithëpërfshirës.

Ndërsa pastruesit e tjerë mund të heqin vajrat natyralë nga lëkura, uji micellar është shumë më i butë.

Duke larguar papastërtitë duke i tërhequr ato në molekulat e pezulluara në tretësirën e ujit, uji micellar ka më pak gjasa të thahet dhe të acarojë lëkurën.

Jo vetëm që kjo natyrë e butë e bën atë ideale për njerëzit me lëkurë të ndjeshme, por gjithashtu mund të ndihmojë në luftimin e thatësisë përmes një përbërësi hidratuesi të quajtur glicerinë.

A funksionon në të vërtetë?

Si çdo produkt për kujdesin e lëkurës, ju duhet të keni pritshmëri realiste kur përdorni ujë micellar.

Është i shkëlqyeshëm për pastrimin e papastërtive të vogla.

Megjithatë, ajo nuk depërton në lëkurë aq sa për të dhënë një pastrim të thellë.

Disa njerëz kryesisht e përdorin atë për të hequr grimin, por vetitë e tij të lehta do të thotë se shpesh nuk arrin të heqë produktet më të trasha ose rezistente ndaj ujit si bazamentet e rënda dhe bojë për vetulla.

Meqenëse uji micellar është një produkt pastrimi ditor (ose dy herë në ditë), duhet të vini re një ndryshim pothuajse menjëherë.

Nëse kjo nuk ndodh, mendoni të kaloni në një markë tjetër.

Mendoni për ujin micellar si një shtesë për rutinën tuaj të përditshme të pastrimit, dhe jo pjesën e vetme.

Do të ndihmojë në pastrimin e butë të lëkurës, por jo aq sa për ta bërë atë të vetmin pastrues në rutinën tuaj të pastrimit të lëkurës.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN