MENU
klinika

Tri gjyqtaret që synojnë drejtimin (Emrat)

Kreu i ri i Gjykatës Kushtetuese, mbyllen aplikimet

03.02.2023 - 10:21

Tre gjyqtare kërkojnë të marrin drejtimin e Gjykatës Kushtetuese. Sot ka përfunduar afati i aplikimeve dhe tre prej anëtarëve të Kushtetueses kanë shprehur interes.

Mbledhja e Gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese, në kuadër të procedurës së zgjedhjes së Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese u mblodh sot, më 2 shkurt 2023, dhe konstatoi përmbylljen e afatit të aplikimeve. Për këtë pozicion kanë shprehur interesin 3 gjyqtare, të renditura më poshtë, sipas rendit alfabetik, me bazë mbiemrin:

1. Fiona Papajorgji
2. Marjana Semini
3. Holta Zaçaj

Kandidatet Gjk
Gjithashtu, Mbledhja e Gjyqtarëve, në bazë të parashikimeve ligjore, ka vendosur të zhvillojë mbledhjen e saj të radhës, në datën 15 shkurt 2023, ora 10:00, për të dëgjuar platformat dhe vizionin e secilës kandidate, për të vijuar më tej me procedurat e votimit për zgjedhjen e Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese.

PËRBËRJA E GJYKATËS KUSHTETUESE
1. Marsida Xhaferllari, anëtare
2. Dr. Fiona Papajorgji, anëtare
3. Dr. Elsa Toska, anëtare
4. Sonila Bejtja, anëtare
5. Dr. Sandër Beci, anëtar
6. Ilir Toska, anëtar
7. Gent Ibrahimi, anëtar
8. Prof. Dr. Marjana Semini, anëtare
9. LL.M. Holta Zaçaj, anëtare

Erdhi të ndërtojë 40 hektarë me sera në zonën e Karavastasë

Spanjolli vret veten në hotel

“Mbajeni mend nga unë, do ju dalë”

Ngjela: SPAK shumë shpejt do bëjë goditje të mëdha

"Duam që edhe festa e Ashures të jetë festë zyrtare"

Veliaj uron besimtarët bektashinj në ditën e Sulltan Novruzit