MENU
klinika

Zgjedhjet lokale në 14 maj

Tre bashkitë ku do të kryhet votim dhe numërim elektronik

01.02.2023 - 12:05

Në zgjedhjet lokale të 14 majit, qytetarët e tre bashkive të Shqipërisë do të votojnë në mënyrë elektronike. Bëhet fjalë për Bashkitë e Vorës, Kamzës dhe Elbasanit ku numërimi do të jetë gjithashtu elektronik.

KQZ miratoi këtë të mërkurën projektvendimin final: “Për zbatimin e projektit pilot për procesin e votimit dhe numërimit elektronik të votave, në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore, të datës 14 Maj 2023, në bashkitë Elbasan, Kamëz dhe Vorë”.

Votimi elektronik u implementua për herë të parë në zgjedhjet e përgjithshme të 25 prillit në vitin 2021 në KZAZ Nr.40 në njësinë 10 në Tiranë, ku procesi i votimit nuk ka paraqiti problematika dhe vijoi normalisht.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Dy bashkitë e tjera ku pritet të aplikohet

Zgjedhjet e 14 majit, votimi elektronik jo vetëm në Vorë!