MENU
klinika

Rreziqet

A është efektiv Botox-i i flokëve?

29.03.2023 - 12:26

Kur mendoni për rrudhat, mund të mendoni për onabotulinumtoxin A (Botox), një ilaç i zakonshëm me recetë që disa njerëz përdorin për të zbutur rrudhat. Por çfarë ndodh me Botox-in për flokët?

Flokët humbasin plotësinë dhe elasticitetin ndërsa plaken, ashtu si lëkura. Produktet e reja të flokëve tregtohen si Botox për flokët sepse supozohet se ato ndihmojnë në mbushjen e flokëve, t’i bëjnë ato të lëmuara dhe të zvogëlojnë këputjen.

Botoxi për flokët në fakt nuk përmban përbërësin e toksinës botulinum, e cila është përbërësi kryesor i Botox-it. Në vend të kësaj, është një emër i bazuar në mënyrën se si funksionon produkti. Ashtu si Botox-i funksionon duke relaksuar muskujt dhe duke zbutur lëkurën, “botox-i i flokëve” funksionon duke mbushur fibrat individuale të flokëve për t’i dhënë atyre plotësi dhe për t’i bërë ato të lëmuara.

Si funksionon botoksi i flokëve?

Botox-i i flokëve është në fakt një trajtim i thellë që lyen fibrat e flokëve me një mbushës, siç është keratina. Trajtimi mbush çdo zonë të thyer ose të hollë në secilën fije floku për t’i bërë flokët të duken më të plotë dhe me shkëlqim. Përbërësit ndryshojnë në varësi të produktit.

Kush mund të përdorë Botox për flokët?

Ju mund të përdorni Botox për flokët nëse keni:

  • majat e ndara
  • flokë shumë të hollë, pa volum apo shkëlqim
  • flokët e dëmtuar
  • flokë të dredhur
  • flokët që dëshironi të drejtohen

Në përgjithësi, botoksi i flokëve konsiderohet i sigurt për çdo lloj floku.

Çfarë ndodh gjatë aplikimit?

Botoxi për flokët nuk përdor asnjë lloj injeksioni. Në vend të kësaj, është një agjent kondicioner që aplikohet drejtpërdrejt në fijet e flokëve.

Trajtimi fillon me një shampo për të hapur kutikulat e flokëve dhe për të përgatitur fijet për kondicionimin. Më pas, botoksi aplikohet në fijet duke e masazhuar produktin nga rrënja deri te majat. Trajtimi lihet në flokë të lagur për një periudhë kohe, zakonisht nga 20-90 minuta.

Disa stilistë mund të zgjedhin ta shpëlani produktin përpara se t’i thani dhe t’i drejtoni flokët me një pjaster. Stilistë të tjerë mund ta lënë produktin në flokë ndërsa thajnë dhe drejtojnë flokët për të ndihmuar që produkti të depërtojë më plotësisht në fijet e flokëve.

Ju do të shihni rezultatet e trajtimit të flokëve me Botox menjëherë pas tharjes së flokëve.

Sa efektiv është botoksi i flokëve?

Botox-i i flokëve është një trend popullor tani, dhe ka shumë versione në shtëpi që pretendojnë të jenë efektivë. Është e vështirë të dihet se sa mirë funksionojnë këto produkte ose nëse përbërësit janë me cilësi të lartë.

Efektet e botoksit të flokëve supozohet të zgjasin nga 2 deri në 4 muaj, megjithëse koha e saktë do të ndryshojë nga personi në person. Rekomandohet që të përdorni një shampo me përmbajtje të ulët sulfatesh ose pa sulfate për të ruajtur rezultatet.

A është i sigurt botoksi i flokëve?

Produkti konsiderohet i sigurt për t’u përdorur, megjithëse si çdo trajtim për flokët, ekziston rreziku për acarim të lëkurës ose reaksion alergjik. Për të zvogëluar rrezikun e efekteve anësore të dëmshme, trajtimi nuk duhet të bjerë në kontakt me lëkurën.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Këto janë disa detaje që duhet t’i dini

Do të bëni Botox për herë të parë?