MENU
klinika

Charlie Chaplin

“Jeta do të ishte e mrekullueshme, nëse njerëzit do të mund të të linin rehat”

25.03.2023 - 13:50

Përveçse me role që e kanë skalitur në kinematografi, siç është ai i endacakut, Charlie Chaplin ka lënë edhe shumë aforizma brilant.

Konica.al jua sjell 11 thëniet me mesazh shumë të qartë :

Jam në paqe me Zotin. Konflikti im është me Njeriun.

Ne mendojmë shumë dhe ndjejmë pak.

Një prej ironive të jetës është që të bësh gjënë e gabuar, në momentin e duhur.

Asgjë nuk është e përhershme në këtë botë të ligë – as edhe telashet.

Një ditë pa qeshur, është një ditë e çuar dëm.

Karakteri i vërtetë i një burri shfaqet kur ai është i dehur.

Që të qeshësh me të vërtetë, duhet ta marrësh dhimbjen tënde, dhe të luash me të!

Më pëlqen gjithmonë që të eci në shi, kështu askush nuk do të më shohë duke qarë.

E qeshura është zbutësi i dhimbjes.

Dëshpërimi është një narkotik. Ai e vë mendjen në gjumë dhe e shpie drejt indiferencës.

Jeta do të ishte e mrekullueshme, nëse njerëzit do të mund të të linin rehat.

Konferenca e VII-të Mbarëkombëtare në Manastir

Arkivat në ditët e sotme

"Shqipëria nuk mund të japë asnjë pëllëmbë tokë!"

Historia e Lidhjes së Prizrenit

Shënimi në kopertinë është befasues

Libri kthehet në bibliotekë pas 81 vitesh