MENU
klinika

“ Kurrë nuk kam kërkuar keqardhje”

Princi Harry nuk dëshiron të shihet si ‘viktimë’ e Buckingham

05.03.2023 - 17:55

Princi Harry donte të ndante mendimet e tij pas publikimit të librit të tij dhe t’i referohej përshkrimeve që bëri për atë që përjetoi në Pallatin Buckingham.

Siç tha zakonisht Duka i Sussex në një bisedë në internet me Dr. Vetë Gabor Maté nuk e sheh veten si “viktimë”, as nuk kërkon keqardhjen e askujt me ato që shkruan për familjen mbretërore.

“Sigurisht që nuk e shoh veten si viktimë. Unë jam vërtet mirënjohës që mund të ndaj historinë time me shpresën se mund të ndihmojë, fuqizojë dhe inkurajojë njerëzit e tjerë. Shpresoj se do t’i bëjë njerëzit të kuptojnë se ne jemi të gjithë njësoj deri në një farë mase dhe se gjithçka është e lidhur, veçanërisht kur bëhet fjalë për traumën,” shpjegon ai.

Madje, ai vuri në dukje se kur filloi të shkruante kujtimet e tij, u ndje sikur po performonte një “vepër”. “Unë e di se sa e rëndësishme është të ndajmë këto histori. Ju mund të shpëtoni një jetë ose të përmirësoni shumë jetë nëse u jepni njerëzve leje të flasin lirshëm për përvojat e tyre, të jenë vetvetja”, tha Princi Harry.

Ai iu referua serialit të njohur “South Park” , i cili në episodet e fundit ka trajtuar Sussex-ët, duke i paraqitur ata si një çift i dëshpëruar për vëmendje dhe keqardhjen e publikut.

Duka pretendon se ai kurrë nuk kërkoi dhembshurinë e të tjerëve, duke theksuar: “Unë nuk kam kërkuar dhe nuk do të kërkoj kurrë mëshirë për atë që ka ndodhur.” Ai shpjegoi se qëllimi i tij ishte thjesht të ndihmonte njerëz të tjerë me përvoja të ngjashme.

Së fundi, ai theksoi se mund të ketë “humbur shumë” pas largimit nga familja mbretërore, së bashku me gruan e tij, Meghan Markle në vitin 2020, por në të njëjtën kohë ai beson se “fitoi shumë”.

“Është një gëzim për mua të shoh fëmijët e mi të rriten këtu, ashtu siç janë. Nuk mund ta imagjinoj se si do të ishte e mundur në atë mjedis. Ajo që unë kuptoj është se duhet të bëni çdo ditë më të mirën për të mos kaluar asnjë traumë që keni si prind tek fëmija juaj. Nëse je ende i mbërthyer në të njëjtin mjedis, je vetëshkatërrues”, përfundoi Princi Harry.