MENU
klinika

Përgjigjja është e thjeshtë

Pse kemi më pak peshë në mëngjes?

18.03.2023 - 13:44

Ndryshimi ditor i peshës është normal. Mund të varet nga ajo se çfarë dhe sa keni ngrënë, pirë, ushtruar apo edhe fjetur.

Pesha e një të rrituri mesatar mund të sillet nga 2 deri në 3 kilogramë në ditë, gjë që ndikohet edhe nga mbajtja e ujit.

Megjithatë, a keni vënë re se keni peshën më të vogël në mëngjes?

Pesha e trupit në mëngjes

Pesha më e vogël është në mëngjes, kur zgjohemi. Kjo ndodh sepse trupi është pak i dehidratuar në këtë pjesë të ditës.

Kjo shpjegon se si mbajtja e ujit mund të çojë në peshë më të lartë trupore.

Trupi ynë djeg kalori dhe derisa ne flemë, ai stimulon funksionet themelore të trupit si frymëmarrja ose djersitja, të cilat gjithashtu dehidratojnë trupin.

Pra, dehidrimi është një nga arsyet kryesore pse kemi peshë më të ulët në mëngjes para se të hahet dhe pihet.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Në këto kohë është domosdoshmëri

6 ushqime që ju mbajnë të hidratuar gjatë verës

Tani që temperaturat fillojnë të rriten

3 këshilla për të qenë të hidratuar