MENU
klinika

Përgjigjet ministri Peleshi

Çfarë arriti NATO kur u stërvit në Shqipëri?

28.05.2023 - 19:57

Stërvitja “Defender Europe 23” po zhvillohet në pesë baza ushtarake në të gjithë Shqipërinë.

Ajo bashkoi ditën e djeshme të 27 majit rreth 25 mijë trupa nga 29 vende, anëtare të NATO-s, por edhe nga vende partnere.

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, teksa publikoi foto nga stërvitja, e cilësoi atë një shfaqje e jashtëzakonshme e gatishmërisë ushtarake dhe e bashkëpunimit midis SHBA, Shqipërisë dhe vendeve partnere.

“Stërvitja ishte një shfaqje e jashtëzakonshme e gatishmërisë ushtarake dhe e bashkëpunimit midis SHBA, Shqipërisë dhe vendeve partnere. Si pjesë e programit kjo stërvitje testoi aftësitë tona luftarake dhe strategjitë e reagimit në skenarë të ndryshëm”, u shpreh ministri Peleshi.

Javanews
Home Aktualitet
Çfarë arriti NATO kur u stërvit në Shqipëri? Përgjigjet ministri Peleshi
28/05/2023 19:32
Çfarë arriti NATO kur u stërvit në Shqipëri? Përgjigjet ministri Peleshi
Shperndaj ne Facebook
Shperndaj ne Twitter
Stërvitja “Defender Europe 23” po zhvillohet në pesë baza ushtarake në të gjithë Shqipërinë.

Ajo bashkoi ditën e djeshme të 27 majit rreth 25 mijë trupa nga 29 vende, anëtare të NATO-s, por edhe nga vende partnere.

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, teksa publikoi foto nga stërvitja, e cilësoi atë një shfaqje e jashtëzakonshme e gatishmërisë ushtarake dhe e bashkëpunimit midis SHBA, Shqipërisë dhe vendeve partnere.

“Stërvitja ishte një shfaqje e jashtëzakonshme e gatishmërisë ushtarake dhe e bashkëpunimit midis SHBA, Shqipërisë dhe vendeve partnere. Si pjesë e programit kjo stërvitje testoi aftësitë tona luftarake dhe strategjitë e reagimit në skenarë të ndryshëm”, u shpreh ministri Peleshi.

MOS HUMBISNI

Prostatiti kalon për 3 ditë!Recetë e lirë shtëpiake!
Prostatol

A peshoni 80 kg? Do të arrini 56 kg! Shkruani recetën
Keto Black
Konsultohuni me ne dhe shpëtoni nga Mbipesha!
Goslim

Mjekët u befasuan, ky ilaç heq shpejt dhimbjen e kyçeve!
Arthroflex
Në kuadër të këtij angazhimi stërvitor gjithëpërfshirës, në datat 15 maj – 9 qershor 2023, vendi ynë po mirëpret dhe zhvillon stërvitjet “Imediate Response” dhe “Astral Knight”.

Shqipëria e priti herë të dytë stërvitjen më të madhe ushtarake në Evropë, “Defender Europe 23” ku rreth 24 mijë trupa shumëkombëshe do të jenë pjesëmarrëse, duke e bërë atë më të madhin në historinë e vendit si aleat i NATO-s.

Ajo është një stërvitje vjetore, shumëkombëshe, e përbashkët në shkallë të gjerë, në shkallë të gjerë, e drejtuar nga SHBA-të, e krijuar për të ndërtuar gatishmërinë dhe ndërveprueshmërinë midis Shteteve të Bashkuara, NATO-s dhe vendeve partnere.

Dy vite më parë, Tirana ishte një nga organizatorët e “Defender-Europe 2021”, stërvitja në shkallë të gjerë që përfshinte 30 mijë trupa amerikane dhe forca të NATO-s nga 26 vende, e cila filloi më 4 maj dhe vazhdoi deri në qershor me disa stërvitje të lidhura në të gjithë kontinentin.

Kjo ishte stërvitja e parë e madhe nën komandën e ushtrisë së re të kombinuar të SHBA-ve në Evropë dhe Afrikë dhe u fokusua në demonstrimin e aftësisë së komandës për të shërbyer si komandë e komponentit tokësor të forcave të kombinuara/përbashkëta për operacione luftarake në shkallë të gjerë në tokë nëpër teatro të shumtë.