MENU
klinika

Krijimi i qeverisë e përkohshme

Zgjedhjet në Greqi/ Liderët mblidhen në Pallatin Presidencial

24.05.2023 - 10:16

Liderët politikë të partive që ia dolën të hyjnë në parlament në zgjedhjet e së dielës vijnë në Pallatin Presidencial për të marrë pjesë në takimin e liderëve politikë të thirrur në orën 11:00 nga Presidenti i Republikës. Kyriakos Mitsotakis, Alexis Tsipras, Nikos Androulakis, Dimitris Koutsoumbas dhe Kyriakos Velopoulos do të ulen rreth një tavoline me Katerina Sakellaropoulou për të arritur ngritjen e qeverisë së përkohshme.

I ka paraprirë marrja dhe dorëzimi i urdhrit hetimor, fillimisht nga Kyriakos Mitsotakis, të hënën dhe më pas nga Alexis Tsipras dhe Nikos Androulakis, të martën, me një diferencë prej disa orësh. Kryetari i Gjykatës së Auditimit, Ioannis Sarmas, si gjyqtari më i lartë suprem, pritet të vendoset në detyrën e ushtruesit të detyrës së kryeministrit, me dhënien e betimit të planifikuar për nesër, të enjten.

Pas ndryshimit korrigjues të Dekretit të Presidentit, Kuvendi mblidhet katër ditë më herët se sa ishte planifikuar fillimisht. Sipas një dekreti të ri të Presidentit të Republikës, pas propozimit përkatës të qeverisë, Kuvendi do të mblidhet në seancën e parë të zakonshme, të dielën e datës 28 maj, në vend të ditës së enjte, 1 qershor, siç ishte caktuar nga Presidencia.