MENU
klinika

Me një vlerë prej 1,5 mln eurosh

“Buste de femme” e Pikasos në ankand

05.06.2023 - 13:20

Piktura e Pablo Picassos “Buste de femme” (”Bust gruaje”), të cilën ai e krijoi dy vjet para vdekjes së tij në 1971, do të dalë sot në ankand në qytetin gjerman të Këlnit për një vlerë prej 1,5 milionë eurosh.

”Është hera e parë në të paktën 25 vjet që një pikturë e madhe e artistit spanjoll del në ankand në Gjermani”, sipas shtëpisë së ankandit ”Van Ham”.

Historianët e artit njohin në pikturë bashkëshorten e dytë të Pikasos, Jacqueline Roque (1927-86), nga pasuria e së cilës erdhi fillimisht.

Tani vjen nga një koleksion privat gjerman me një vlerë totale të vlerësuar prej 10 milionë eurosh.

Ai përfshin gjithashtu vepra nga Louise Bourgeois, Paul Klee, Sigmar Polke, Egon Schiele dhe Kurt Schwitters.

Picasso, i cili vdiq 50 vjet më parë, krijoi gjithsej 400 portrete të Roque, i cili ishte 46 vjet më e re.

Ish-shitësja e qeramikës më vonë i ndaloi fëmijët e tij të merrnin pjesë në shërbimin e varrimit të Picasso-s.

Ajo vdiq në vitin 1986.