MENU
klinika

Imazhe që të lënë pa frymë

Dielli siç nuk e keni parë kurrë më parë

02.06.2023 - 09:10

Fotot mbresëlënëse të diellit, të marra nga teleskopi Inouye, zbulojnë detaje të rralla rreth veçorive të tij.

Si, për shembull, shenjat e diellit në gjendje të ndryshme aktiviteti dhe vdekjeje.

Disa nga këto shenja diellore mendohet të jenë me madhësinë e Tokës ose ndoshta edhe më të mëdha.

Edhe pse dielli po bëhet gjithnjë e më aktiv ndërsa i afrohet maksimumit diellor në korrik 2025, kulmi i ciklit të tij 11-vjeçar imazhet tregojnë aspektet më të buta të sipërfaqes diellore.