MENU
klinika

Parapëlqen bashkëpunimin personal

”Google” redukton punën në distancë

10.06.2023 - 13:28

Kompania amerikane e teknologjisë ”Google” bëri një njoftim zyrtar që tregon një ndryshim në qëndrimin e saj ndaj punës në distancë, duke iu bashkuar një liste në rritje të kompanive të mëdha të teknologjisë që i kthehen politikave të punës në bashkëpunim.

Shefja e Burimeve Njerëzore të ”Google”, Fiona Cicconi, përshkroi direktivën e re në një memo të brendshme të marrë nga mediat këtë javë, duke theksuar rëndësinë e pranisë në zyrë për nxitjen e lidhjes brenda komunitetit të Google.

Në vijim, kërkesat për punë në distancë do të merren parasysh vetëm në rrethana të jashtëzakonshme, ku punonjësit jo në distancë pritet të kalojnë tre ditë në javë në zyrë, të monitoruara përmes rrëshqitjeve të distinktivit që mund të ndikojnë në rishikimet e performancës.

Vendimi i kompanive të mëdha të teknologjisë, të cilat zotërojnë burimet dhe mjetet për të lehtësuar punën efektive në distancë, sinjalizon një largim nga miratimi i gjerë i politikave të punës në distancë, të parë gjatë pandemisë.

Këto kompani, të cilat ishin në krye të mundësimit të punës në distancë globalisht, tani duket se kanë ndryshuar besimin e tyre në efikasitetin e saj.

Ky ndryshim përputhet me firmat e tjera të mëdha të teknologjisë që kanë zbatuar së fundmi politika më të rrepta, duke e kthyer në mënyrë efektive mbështetjen e tyre të mëparshme për punën në distancë.

Kompanitë e teknologjisë dikur ishin pioniere në ofrimin e aranzhimeve fleksibël të punës, duke përdorur përfitime joshëse në zyrë për të tërhequr talentet më të mirë.

Megjithatë, kur pandemia goditi SHBA-në, të njëjtat kompani kaluan me shpejtësi në punë në distancë.

Ata u bënë rekrutues aktivë të punonjësve në distancë deri vitin e kaluar, kur liderët e industrisë si ”Apple”, ”Amazon” dhe ”Meta” filluan të zvogëlojnë politikat e tyre të punës në distancë.