MENU
klinika

Bëni kujdes!

Në këto 5 vende mos flisni në celular

02.06.2023 - 09:10

Komunikimi nuk ka qenë kurrë më i lehtë se në ditët e sotme, sepse pajisjet celulare janë gjithmonë me ne, por kjo nuk do të thotë që ne mund t’i përdorim ato për të bërë telefonata në çdo situatë.

Disa udhëzime, edhe nëse janë të pashkruara, ekzistojnë dhe për njëfarë mirësjelljeje, njerëzit duhet t’i ndjekin ato. Përveç nëse është një rast urgjent.

Prandaj, pesë vende publike janë veçanërisht të diskutueshme kur bëhet fjalë për shmangien e thirrjeve telefonike me një telefon celular.

Transporti publik
Zhurma dhe turmat janë një arsye e zakonshme pse ne duhet të shmangim telefonatat në transportin publik, përveç nëse dëshironi një bisedë njëkahëshe.

Ju gjithashtu duhet të jeni të vëmendshëm ndaj pasagjerëve të tjerë, të cilët ndoshta nuk duan të dëgjojnë atë që po flisni. Prandaj, përpiquni t’i përmbaheni mesazheve me tekst.

Kasa në dyqane
Mos ji “ai person” që të gjithë e shikojnë me një zemërim të caktuar, sepse në momentin që u vjen radha, ata i mbajnë të gjithë të tjerët me një telefonatë.

Është më mirë të prisni derisa të përfundoni me gjithçka në arkë përpara se të bëni një telefonatë.

Tualet publik
Kjo nuk ka të bëjë vetëm me respektimin e privatësisë në një hapësirë ​​të përbashkët, por edhe me ndotjen e mundshme për shkak të papastërtive.

Mjafton ta vendosësh celularin kudo dhe ekziston mundësia e ndonjë infektimi.

Restorante
Mund të duket e përshtatshme për të bërë një telefonatë ndërsa prisni ushqimin tuaj të porositur, por është shumë e vrazhdë, jo vetëm për ata që ju rrethojnë, por edhe për ata që hanë me ju.

Nëse është vërtet e rëndësishme, falni veten dhe dilni jashtë dhe bëni thirrjen.

Hapësira e përbashkët e punës
Kjo nuk vlen për llojet e punëve ku të folurit në telefon është një domosdoshmëri. Por çdo bisedë private duhet shmangur, të paktën në afërsi të kolegëve dhe në një vend ku heshtja dhe përqendrimi janë shumë të rëndësishme.

Përsëri, nëse thirrja është e rëndësishme, shkoni diku ku keni privatësi dhe mos shqetësoni askënd.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Erdogan nuk ndalet, provokon sërish Greqinë

‘Do bashkohemi me vendet më të fuqishme në botë!’

Kur Stalini telefonoi Pastërnakun...

”Le Monde” analizon veprën e Ismail Kadaresë