MENU
klinika

“Është çështje muajsh”

Vuçiç: Do kemi zgjedhje të parakohshme parlamentare

08.06.2023 - 09:32

Ne do të vazhdojmë të presim që disa njerëz të vijnë dhe të bisedojnë, por meqënëse e kemi të qartë që shpresojnë në gjëra që nuk do të ndodhin, është e qartë se do të duhet të kemi zgjedhje të parakohshme parlamentare, është vetëm çështje muajsh”.

Kështu u shpreh mbrëmjen e së mërkurës në një deklaratë, presidenti serb Aleksandër Vuçiç.

Ai përsëriti se nuk do të ketë qeveri tranzitore .

“Ne do të vazhdojmë të presim që disa njerëz të vijnë të flasin, nuk do të ndodhë kurrë që dikush në rrugë të marrë pushtetin. Kanë kaluar ato kohët e kaluara. Ne do të presim ata që do të dalin në bisedime që do të mendojnë për shoqërinë serbe. , jo veten e tyre dhe interesat meskine.Besoj se ende do të gjejmë bashkëbisedues në mesin e atyre që duhet të tregojnë seriozitet, nëse jo – le të shkojmë në zgjedhje”, theksoi ai.

Kjo, shtoi ai, nënkupton shpërndarjen e përshpejtuar të Kuvendit të Serbisë, sepse ka afate.

“Ajo (kryeministrja Ana Brnabiç) po jep dorëheqjen, si presidente kam obligim që brenda 30 ditësh t’ia ofroj postin dikujt tjetër. Nëse nuk ka shumicë në Asamblenë Kombëtare dhe kur konsiderohet se kjo nuk është e mundur, nëse Ana jep dorëheqjen, SNS nuk do mandat të ri sepse jemi të kënaqur me punën e saj, kjo do të thotë se pas atij muaji na kanë mbetur edhe 45-60 ditë kushtetuese për të mbajtur zgjedhjet e reja, në përputhje me këtë jemi gati të biem dakord për datën. dhe nëse duhet të ketë zgjedhje të tjera në të njëjtën kohë, por kjo nuk është çështje e vullnetit të partisë, por e të gjithë aktorëve politikë”, tha Vuçiç.