MENU
klinika

Sërish telashe për Lizzon!

Artistja akuzohet për ngacmim seksual dhe racizëm

22.09.2023 - 11:19

Këngëtarja e njohur Lizzo është përballur sërish me disa akuza, dhe kësaj herë nga ish- stilistja e saj, Asha Daniels e cila pretendon se ka duruar një mjedis “racizmi dhe ngacmimi” gjatë qëndrimit të saj në turneun e artistes.

Daniels, përgjegjëse për krijimin e kostumeve për kërcimtarët e turneut, ka ngritur akuza për ngacmim seksual dhe racor, diskriminim të aftësisë së kufizuar, hakmarrje dhe sulm ndaj Lizzo-s dhe mbikëqyrësve të Big Grrl Big Touring.

Në rrëfimin e saj, Daniels zbulon diskutimet e dëshmitarëve dhe mbikëqyrës të tjerë të cilët mendonin të punësonin punonjës seksi për akte të turpshme, pjesëmarrjen në shfaqje eksplicite dhe blerjen e substancave të paligjshme, veçanërisht gjatë ndalesës së turneut në Amsterdam.

Ajo pretendon se është ndjerë e detyruar të marrë pjesë në aktivitete të tilla. Ankesa e paraqitur zbulon gjithashtu raste të ngacmimeve agresive verbale të shkaktuara nga menaxherja e artistes, Amanda Nomura ndaj vartësve të saj, me Lizzo dhe që dyshohet se e dinin këtë sjellje.

Ankesa përshkruan incidente shqetësuese ku Amanda Nomura bëri deklarata kërcënuese dhe u përfshi në veprime hakmarrëse. Daniels thekson se ishte e mbingarkuar dhe i nënshtrohej një mbikëqyrjeje të rreptë nga Nomura , e cila dyshohet se i shkaktoi dëm fizik duke i ndrydhur kyçin e këmbës dhe duke i veshurkëpucë të papërshtatshme. Për më tepër, Daniels pretendon se ajo raportoi raste të ngacmimeve racore dhe seksuale te menaxherja e turneut Carlina Gugliotta , të cilat supozohet se ishin shpërfillur.

Si përgjigje, një përfaqësues i Lizzo-s e quan padinë si një “marifet publicitar absurd”, duke e zvogëluar rëndësinë e saj ashtu si artistja ishte planifikuar të nderohej me një çmim humanitar nga Koalicioni Black Music Action.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Billi Elish këngëtarja më e nominuar

Del lista e plotë e nominimeve për ‘Grammy 2019’

Një ndër femrat më të pasura të Amerikës

Rihanna hyn në Olimpin e Forbes