MENU
klinika

"Kemi vullnet për të zgjidhur konfliktet"

Erdogan “i shtrin dorën” e bashkëpunimit Mitsotakis

21.09.2023 - 16:53

Erdogan mori pjesë në konferencën e investimeve të Këshillit të Biznesit Turko-Amerikan për Turqinë në Nju Jork. Presidenti turk tha se është i gatshëm për të zgjidhur konfliktet me Izraelin dhe Greqinë.

“Ne kemi treguar një vullnet të fortë për të zgjidhur çështjet me Izraelin dhe Greqinë. Gjatë kësaj vizite, ne u takuam me kryeministrat e të dy vendeve dhe diskutuam çështjet në agjendën tonë ”, tha presidenti turk.

“Ne i kushtojmë rëndësi të madhe dialogut tonë të rinovuar me Egjiptin. Ne vazhdojmë të ruajmë objektivin tonë për anëtarësim të plotë në Bashkimin Evropian, pavarësisht pengesave dhe padrejtësive që kemi vuajtur për 60 vjet ”, shtoi ai.

Takimi i kryeministrit grek Kyriakos Mitsotakis me presidentin turk Tajip Erdogan dhe deklaratat që pasuan kanë shkaktuar një impakt opozitiv në media. Krizat e përbashkëta si zjarret, tërmeti dhe përmbytet kanë “zbutur” raportet mes dy vendeve.

“Erdogan dhe Mitsotakis ranë dakord: Ata do të punojnë së bashku për imigracionin”, është titulli i një botimi në gazetën Turkiye, duke komentuar se: “Duke ditur se çështja e emigracionit është një sfidë e përbashkët, të dy vendet kanë rënë dakord të punojnë së bashku për të adresuar.”