MENU
klinika

Përshkruan të dashurën e tij

Pritet të shitet portreti i famshëm i Pikasos

26.09.2023 - 17:33

Piktura në vaj e vitit 1932 do të jetë pika qendrore e një ankandi dyditor në Sotheby’s në Nju Jork në nëntor, duke shfaqur vepra arti nga koleksioni Emily Fisher Landau.

Bota e artit po gumëzhin nga pritjet pasi një kryevepër mahnitëse nga Pablo Picasso, e titulluar “Femme a la montre”, është zbuluar në Dubai si pjesë e turneut para ankandit.

Përkon me 50-vjetorin e vdekjes së artistit legjendar, vepra do të vihet në dispozicion në nëntor si pjesë e një shitje dyditore që paraqet koleksionin e njohur të artit të së ndjerës, Emily Fisher Landau.

Vepra e artit, e cila ka përmasa 130 x 96,5 cm, përshkruan të dashurën e Picasso-s Marie-Thérèse Walter, e cila u shfaq në shumë prej portreteve të tij dhe shpesh përmendet si “muza e artë” e piktorit spanjoll.

Ajo pritet të arrijë shumën e 120 milionë dollarëve.