MENU
klinika

Që prej vitit 2000

Ditën Ndërkombëtare për Parandalimin e Abuzimit me Fëmijët

19.11.2023 - 12:03

19 Nëntori u caktua Dita Botërore për Parandalimin e Abuzimit të Fëmijëve nga organizata joqeveritare e quajtur Fondacioni Women’s World Summit (WWSF).

Që nga viti 2000, ngjarja vjetore ka mobilizuar qeveritë dhe shoqëritë për të ndërmarrë veprime dhe për të parandaluar abuzimin e fëmijëve.

Në vitin 2004, rreth 3 milionë fëmijë pretendohej se kishin qenë viktima të abuzimit fizik, seksual, verbal dhe emocional, neglizhencës, braktisjes dhe vdekjes.

Pothuajse 80% e personave përgjegjës janë vetë prindërit. Sot, të gjithë duhet të mësojnë për këtë çështje kritike në të cilën ne të gjithë kemi një rol për të luajtur.

Shoqata Amerikane e Psikologjisë (APA) krijoi një fletë faktesh me informacion se si të identifikohet dhe parandalohet abuzimi i fëmijëve.