MENU
klinika

Ismail Kadare shfaqet në Panairin e Librit

“Kur shkrimtari shkruan, ai çlirohet nga vdekja dhe kupton që jeta është e pafundme”

18.11.2023 - 18:26

Panairi i librit ka patur këtë të shtunë një vizitor të veçantë, shkrimtarin e njohur Ismail Kadare. I shoqëruar nga bashkëshortja, Kadare gjithashtu këtë vit kremton dhe 7 dekada krijimtari.

I pyetur nga gazetarët, Kadare u shpreh se ndjehet i gëzuar që sheh gjithnjë lexues pranë tij, e veçanërisht lexuesin kosovar.

Ndonëse frika më e madhe për njeriun është vdekja për shkrimtarin kjo frikë mposhtet përmes veprave.

“Kur bën diçka që e di që nuk vdes nuk ke frikë se ajo që quhet frikë është vdekja. Kur shkrimtari shkrua ai çlirohet nga vdekja dhe kupton që jeta është e pafundme.”, tha Kadare.

Shkrimtari i pyetur nga gazetarët, Kadare u shpreh se ndjehet i gëzuar që sheh gjithnjë lexues pranë tij, e veçanërisht lexuesin kosovar.

“Kjo më gëzon më së tepërmi kur i shoh këtu është populli im flasim të njëjtën gjuhë dhe ka qenë gjithmonë pjesë e imja.”, tha shkrimtari i madh!

Të shumtë ishin ata lexues që kërkuan autograf nga shkrimtari për librat e tij në një nga stendat e panairit.