MENU
klinika

Siri Interactions

AirPods të Apple përmirësohen me veçori të fuqishme

13.06.2024 - 09:10

Siç ka bërë në vitet e kaluara, Apple përshkroi veçoritë e reja të softuerit që do të vijnë në linjën aktuale të kufjeve dhe kufjeve AirPods.

Apple po prezanton Siri Interactions, i cili përfshin kontrolle të reja gjestesh për AirPods për të kontrolluar Siri në mënyra të reja. Mund të tundni kokën po ose jo për t’u përgjigjur pa pasur nevojë të përdorni zërin, gjë që është veçanërisht e dobishme në mjedise me zë të lartë.

AirPods Pro po marrin teknologjinë e re të izolimit të zërit që përdor çipin H2 dhe mësimin e makinerive për të izoluar dhe përmirësuar cilësinë e zërit duke hequr zhurmën e sfondit si era, në mënyrë që dëgjuesi të mund t’ju dëgjojë qartë, raporton theverge.

Ekziston gjithashtu një audio e re e personalizuar hapësinore me gjurmim dinamik të kokës që tani mbështet video-lojërat. Një nga video-lojërat e para që mbështet funksionin është Need for Speed Mobile në iOS. Apple po përfshin një API të re në mënyrë që zhvilluesit të mund të përfitojnë nga audio e personalizuar hapësinore dhe audio e re me cilësi të lartë 16-bit, 48 kHz për bisedën e video-lojërave me AirPods Pro.

Audioja hapësinore e personalizuar për lojëra do të funksionojë me AirPods (gjenerata e tretë), AirPods Pro dhe AirPods Max. Përdoruesit e AirPods Pro marrin gjithashtu vonesë më të mirë audio gjatë video-lojës. Karakteristikat e reja do të vijnë në një përditësim të softuerit më vonë këtë vjeshtë.

Gjatë shënimeve të mëparshme të WWDC, Apple njoftoi veçori të AirPods si Audio Adaptive dhe Zbulimi i Bisedave – së bashku me një ritëm të qëndrueshëm të aftësive të reja të fokusuara në qasje.

Siri

Apple thotë se përdoruesit do të jenë në gjendje të flasin me Siri shumë më natyrshëm në iOS 18. Kompania thotë gjithashtu se ju do të jeni në gjendje të shkruani në Siri për të kryer gjërat në vend që të flisni.

Gjithashtu, kompania thotë se Siri do të jetë në gjendje të bëjë gjëra të tilla si të vendosë mesazhe me tekst të planifikuar dhe të kuptojë nga konteksti i asaj që po thoni se cilat aplikacione po i kërkoni të përdorë.

Apple tha se Siri do të ketë një aftësi të re për të bërë gjëra brenda aplikacioneve për ju – për shembull, mund t’i kërkoni Sirit të “bëjë një foto të shfaqur” dhe do të jeni në gjendje t’i kërkoni të bëjë një foto që po shikoni dhe dërgojeni te një mik.

Kompania e quajti këtë “ndërgjegjësim në ekran”. Si një shembull tjetër, kompania thotë se Siri do të jetë në gjendje të bëjë gjëra të tilla si të kërkojë fotot tuaja për të marrë patentën e shoferit, të nxjerrë numrin tuaj të patentës dhe ta vendosë atë në një formular në internet për ju – të ngjashme me veçoritë aktuale të plotësimit automatik, thjesht … shumë më mirë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Do mund të ndihmoheshin miliona njerëz

A do t’i shndërrojë Apple, AirPods në aparate dëgjimi?