MENU
klinika

10% më të lartë se mesatarja

Kush është shteti me refuzimin më të lartë të vizave

16.06.2024 - 13:43

Sipas një studimi të Henley & Partners, Afrika përballet me normat më të larta të refuzimit të vizave për zonën Schengen në Evropë, me një normë refuzimi 10% më të lartë se mesatarja globale. Këto praktika diskriminuese pengojnë tregtinë, biznesin dhe partneritetet arsimore, duke dëmtuar ekonomitë afrikane. Aplikantët shpesh duhet të dëshmojnë balancë të mjaftueshme bankare, qëllimin e vizitës dhe planin e kthimit në vendin e tyre.

Në Algjeri, vendi me normën më të lartë të refuzimeve në kontinent, mbi 392,000 aplikime u refuzuan në vitin 2022. Kjo ka çuar në kritika dhe akuzime për një “mafia vizash”.

Subkontraktori VFS Global është angazhuar nga autoritetet konsullore franceze për të menaxhuar procesin e aplikimit pas kritikave të shumta ndaj sistemit të mëparshëm. Përkundër kësaj, shumë algjerianë ende hasin sfida në marrjen e vizave, veçanërisht ata që kërkojnë mundësi ekonomike dhe arsimore në Francë, ku një pjesë e madhe e studentëve algjerianë nuk planifikojnë të kthehen pas përfundimit të studimeve.

Kjo çështje ka shkaktuar tensione politike mes vendeve. Presidenti algjerian Abdelmadjid Tebboune pritet të vizitojë Francën këtë vit për të diskutuar çështjet, përfshirë lehtësimin e tregtisë dhe biznesit mes dy vendeve. Ambasadori francez në Algjeri, Stephane Ramotet, ka theksuar rëndësinë e lehtësimit të vizave për algjerianët që duan të zhvillojnë biznes në Francë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Zv.kryeministri serb Vulin, ‘josh’ grekët!

“Vetëm bota serbe e ndal Shqipërinë e Madhe”

Çfarë do të thotë kjo për ekonominë globale?

“The Economist”: Migrimi masiv, sapo ka filluar!