MENU
klinika

Ja për çfarë bëhet fjalë!

Ndoshta kompjuteri po ju gënjen?

13.06.2024 - 09:10

Asistenti virtual Siri merr integrimin ChatGPT, me përmirësime për të dhënë përgjigje më të mira dhe veçori të reja të AI.

Apple ka njoftuar disa veçori të AI që vijnë te asistenti virtual Siri. Kjo përfshin një dizajn të përmirësuar, përmirësime në të folur dhe të kuptuarit e komandave të gjuhëve të huaja, si dhe integrim me modelin ChatGPT të OpenAI.

Disa nga këto veçori vijnë si pjesë e sistemit Apple Intelligence, i cili është versioni i përmirësuar i privatësisë i Apple i një sistemi personal AI.

Për Siri, Apple Intelligence do t’i lejojë asistentit virtual të marrë informacion nga emaili i një përdoruesi, ose aftësinë për të gjetur një foto ID në pajisje dhe për ta përdorur atë informacion për të plotësuar formularët.

Apple thekson se dizajni i përditësuar i Siri tani është më i dukshëm në të gjithë pajisjet dhe shfaq një kornizë të ndezur dhe me shumë ngjyra në ekran kur përdoret.

Siri gjithashtu duhet të kuptojë më mirë përdoruesit që po flasin me asistentin dhe mund të ruajë kontekstin e bisedës midis kërkesave të ndryshme. Përdoruesit mund të krijojnë kërkesa thjesht duke përshkruar aplikacionin ose veçorinë që duan të përdorin dhe Siri do të jetë në gjendje ta kuptojë atë dhe të sigurojë informacionin përkatës. Përveç kësaj, përdoruesit së shpejti do të mund të futin kërkesat e tyre për Siri duke trokitur dy herë në fund të ekranit dhe më pas do të vazhdojnë veprimin duke shtypur ose duke përdorur një komandë zanore.

Apple thotë se Apple Intelligence i jep Sirit “ndërgjegjësimin e ekranit”, për të ndërmarrë veprime dhe për të kuptuar gjërat në ekranin e përdoruesit. E gjithë kjo do t’i lejojë asistentit virtual të kryejë detyra komplekse duke përdorur komandat zanore.

Kur bëhet fjalë për integrimin e ardhshëm ChatGPT, Apple thotë se Siri do të përdorë ekspertizën e ChatGPT kur mund të jetë e dobishme për përdoruesin. Siri do të pyesë përdoruesin nëse ai mund të përdorë ChatGPT për të përfunduar detyrat dhe do ta shfaqë atë informacion direkt në ekran nëse ai merr lejen e përdoruesit.

Është interesante se gjatë demonstrimit të funksioneve të reja Siri me ChatGPT, nën çdo ekran shkruhej: “ChatGPT. Kontrolloni informacione të rëndësishme nëse përmban gabime”. Kjo sugjeron që nuk i beson plotësisht ChatGPT në pajisjet e tij. Edhe pse kompania sugjeroi që në të ardhmen të llogarisë edhe në partnerë të tjerë kur bëhet fjalë për AI.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Deutsche Welle/ Pandemia Korona

‘Homeoffice’ dëmton shumë sektorë

Bill Gates: Do të përshpejtojë sektorin e inovacionit

“Inteligjenca artificiale do të ndihmojë me pabarazinë sociale”