MENU
klinika

Dhuna ndaj Sokol Mëngjesit

Pas Durrësit, edhe avokatët e Korçës bojkotojnë seancat, ja afati

05.06.2024 - 12:46

Rreth 200 seanca gjyqësore do të pezullohen për 3 ditë, si pasojë e bojkotit të avokatëve në qytetin e Korçës. Arsyet e kësaj vendimmarrje kanë të bëjnë me solidarizimin në raport me rastin e avokatit Sokol Mëngjesi, por jo vetëm.

Gjithashtu bojkoti lidhet me te gjithë problematikën që has avokati në jetën reale. Sidomos në periudhës e reformës së re të drejtësisë dhe hartës së re gjyqësore e cila ka sjellë shtim dhe te veprimtarisë se avokatëve. Ndër kërkesat e avokatëve, ndër to është dhe statusi i avokatit që do të thotë, një status ligjor që ne shume vende te tjera i është dhënë, pra një mbrojtje e veçantë me ligj për avokatin.

Pasi rastet e evidentimit te dhunës për avokatët janë evidentuar në disa dhoma dhe avokate, pra është bëre një fenomen shqetësues. Sipas Tarellit në dhomën e avokatisë Korçë është referuar vetëm një rast. Pra rasti mediatik i Entela Dvoranit. Dhunë psikologjike padyshim ekziston mbi avokatet, që vjen dhe si rezultat i zvarritjes se proceseve gjyqësore.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN67-vjeçarja hidhet nga pallati dhe humb jetën

Tri gra të v*tëvrara në Korçë brenda 24 orëve

Merr flakë tribuna qendrore

Zjarri ‘pushton’ stadiumin e Korçës

Rezultati i Censit të popullsisë

Qarqet me më shumë dhe më pak banorë