MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Sa duhet ta kemi tensionin e gjakut sipas moshës

12.06.2024 - 09:20

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Sa duhet ta kemi tensionin e gjakut sipas moshës

Mjeku: Presioni i lartë i gjakut, ose hipertensioni, është një nga problemet shëndetësore më të zakonshme që përballen shumë njerëz. Shumica e njerëzve që vuajnë nga tensioni i lartë nuk kanë ndonjë simptomë, edhe nëse leximet e tyre arrijnë nivele jashtëzakonisht të larta, disa mund të përjetojnë shenja të caktuara, të tilla si vjellje, marramendje, gulçim, vizion të paqartë, dhimbje koke, dhe hundë.

1 muajsh deri në 12 muajsh: Tensioni minimal 7 me 5 Normal 9 me 6, i lartë 10 me 7
1 vjeç deri në 5 vjeç: Tensioni minimal 8 me 5, normal 9 me 6 , tension i lartë 11 me 8
6 vjeç deri në 13 vjeç: Tensioni minimal 9 me 6, normal 10 me 7, tensioni i lartë 11 me 8
14 vjeç deri në 19 vjeç: Tensioni minimal 10 me 7, normal 11 me 8 , tension i lartë 12 me 8
20 vjeç deri në 24 vjeç: Tensioni minimal 10 me 7, normal 12 me 8, tensioni i lartë 13 me 8
25 vjeç deri në 29 vjeç: Tensioni minimal 11 me 7, normal 12 me 8 , tension i lartë 13 me 8
30 vjeç deri në 34 vjeç: Tensioni minimal 11 me 7, normal 12 me 8, tensioni i lartë 13 me 9
35 vjeç deri në 39 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 12 me 8 , tension i lartë 13 me 9
40 vjeç deri në 44 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 12 me 8, tensioni i lartë 14 me 9
45 vjeç deri në 49 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8 , tension i lartë 14 me 9
50 vjeç deri në 54 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8, tensioni i lartë 14 me 9
55 vjeç deri në 59 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 9
60 vjeç deri në 64 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 10

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN