MENU
klinika

Mbrojtja ndaj rrezeve të Diellit

Sa është sasia e nevojshme e Spf-së që duhet të përdorni

21.06.2024 - 08:50

Kremi i diellit ose siç njihet ndryshe Spf, është një nga mënyrat më të lehta dhe më efektive për të minimizuar dëmtimin nga rrezet UV, veçanërisht në pjesët më të ekspozuara të trupit, si fytyra dhe qafa. Gjithashtu, është domosdoshmëri për parandalimin e kancerit të lekurës.

Por sa krem duhet të aplikojmë?

Është e vështirë të përcaktosh sasinë e duhur, por sipas dermatologëve sasia e mjaftueshme për fytytrën është dy gishta.

Një zonë tjetër delikate është qafa, që gjithashtu ka kontakt të drejtpërdrejtë me rrezet e dëmshme të diellit dhe sigurisht nuk duhet lënë pas, kur vjen puna për aplikimin e SPF-së.

Nga neutralizimi i aromave të këqija tek...

Ja pse duhet të përdoni llum kafeje

Ja shenjat e para që duhet të dini!

Sa zgjat helmimi nga ushqimi?

Mund të nxhiheni edhe në hije

Truket për ngjyrën perfekte të plazhit