MENU
klinika

Sms në emër te institucioneve dhe politikanëve

Zbulohet skema e mashtrimit ku kërkohen lekë nga “personazhe të njohur”

22.06.2024 - 20:36

Kujdes nga mashtrimet kompjuterike. Kryeministri Edi Rama është kujdesur këtë të shtunë t’iu bëj thirrje shqiptarëve të mos bien pre e mesazheve të rreme që hiqen si personazhe publike me qëllimin zhvatjen e parave.

Kjo skemë virtuale po përdoret prej kohësh jo vetëm në emër të institucioneve të ndryshme, por tashmë edhe në shtirje si personazhë publik të njohur, ku nuk kanë munguar rastet e manipulimit duke dërguar mesazhe si politikanë.

Mesazhet mashtruese dërgohen sikur kanë burim postën, bankën, apo agjencitë turistike.

Reagimi i kryeministrit Rama tregon nevojën për të pasur vëmendje të shtuar ndaj këtij fenomeni. Ai shkruan se Policia e Shtetit ka ndaluar dhe çuar para drejtësisë disa prej këtyre mashtruesve, të cilët kanë arritur të marrin para prej të dëmtuarve.