MENU
klinika

Çfarë po përgatit Elon Musk

Ndryshime të mëdha priten të ndodhin në platformën ‘X’

05.07.2024 - 09:40

Platforma X, e njohur më parë si Twitter, do të pësojë një ndryshim të rëndësishëm në mënyrën e prezantimit të përmbajtjes së përdoruesit.

Butonat e ndërveprimit si retweet, pëlqim dhe përgjigje janë planifikuar të hiqen nga postimet individuale. Gjithashtu, numri i ripostimeve, pëlqimeve dhe përgjigjeve nuk do të jetë më i dukshëm në çdo postim.

Në vend të kësaj, përdoruesit do të jenë në gjendje të pëlqejnë ose t’i përgjigjen një postimi duke rrëshqitur majtas ose djathtas. X përdoruesit e iOS do të jenë në gjendje të përdorin Force Touch për të hapur një menu me opsione shtesë. Metrika e vetme e dukshme e postimit do të jetë numri i shikimeve, i cili lëviz në këndin e sipërm djathtas të postimit.

Ky ndryshim i ardhshëm u zbulua fillimisht nga studiuesi i MacRumors, Aaron Parris, dhe pronari i X, Elon Musk konfirmoi mbërritjen e tij. Reagimet e përdoruesve ndaj këtij ndryshimi janë kryesisht negative.

“Është e mrekullueshme. Thjesht rrëshqitni majtas për të pëlqyer dhe djathtas për t’u përgjigjur, “tha Musk në përgjigje të kritikave të përdoruesve për ridizajnimin.

Ndryshimet e Musk në platformë

Që kur mori përsipër kompaninë në tetor 2022, Musk ka zbatuar një sërë ndryshimesh, duke përfshirë ndryshimin e emrit nga Twitter në X. Muajin e kaluar, Musk fshehu pëlqimet në platformë në mënyrë që vetëm përdoruesi që postoi një postim të mund të shihte se kush e pëlqeu atë.

Duke hequr butonat e repost-it dhe pëlqimit, Musk po prezanton një tjetër ndryshim që dëshironte ta zbatonte prej kohësh.

“Më pas do të heqim të gjithë butonat e veprimit me numërimin e tyre të tepërt të ndërveprimit nga furnizimi kryesor”, shkroi Musk në tetorin e vitit të kaluar.

Vlen të përmendet se Musk udhëzoi zhvilluesit e X që të hiqnin titujt nga lidhjet e artikujve në postimet për arsye estetike. Ky ndryshim u kritikua shumë, kështu që titujt u rikthyen më vonë me një ridizajnim të vogël.

A do të ndodhë e njëjta gjë me butonat e ripostimit dhe të pëlqimit nëse heqja e tyre rezulton e pasuksesshme? Shumë të ngjarë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Përgjigja mund të gjendet tek ajo që ai mund të bëjë me të dhënat tuaja

Analiza/ Pse Elon Musk e do Twitter?

Pikëpyetje në lidhje me të ardhmen e teknologjisë

“The Economist”: Si kripto shkon në zero