MENU
klinika

Mos e teproni!

Këto janë 3 rreziqet nga mbidoza e çokollatës…

01.05.2024 - 14:29

1. Çështjet e tretjes
Ngrënia e tepërt e çokollatës mund të shkaktojë probleme me tretjen, si fryrje, kapsllëk dhe ngërçe në stomak. Çokollata është e njohur për përmbajtjen e niveleve të larta të yndyrës, sheqerit dhe kafeinës, të cilat mund të çojnë në shqetësime të tretjes kur konsumohen në sasi të mëdha. Për më tepër, përmbajtja e lartë e sheqerit në çokollatë mund të kontribuojë në rritjen e baktereve të dëmshme në zorrë, duke çuar në probleme me tretjen.

2. Mbingarkesa e sheqerit
Çokollata shpesh është e pasur me sheqer dhe konsumimi i tepërt mund të çojë në mbingarkesë me sheqer. Kjo mund të shkaktojë një rritje të shpejtë të niveleve të sheqerit në gjak, e ndjekur nga një përplasje, duke çuar në ndjenja të lodhjes, nervozizëm dhe ndryshime të humorit. Konsumimi i tepërt i sheqerit mund të çojë gjithashtu në shtim në peshë, presion të lartë të gjakut dhe rritje të rrezikut të zhvillimit të diabetit të tipit 2.

3. Mbidozimi i kafeinës
Çokollata përmban kafeinë, një stimulues që mund të rrisë vigjilencën, të reduktojë lodhjen dhe të rrisë disponimin. Megjithatë, konsumimi i tepërt i çokollatës mund të çojë në një mbidozë të kafeinës, e cila mund të shkaktojë nervozizëm, ankth dhe rrahje të zemrës. Një mbidozë e kafeinës gjithashtu mund të prishë modelet e gjumit, duke çuar në ndjenjat e lodhjes dhe shqetësimit.

Ja çfarë ju duhet për përgatitjet!

Si të ulni tensionin e lartë me metoda natyrale

Gjithçka që duhet të dini!

A është fluori në ujin tuaj i sigurt?

Zakonet e përditshme që mund të jenë arsyeja

Ndiheni të lodhur gjatë gjithë kohës?

Efekt anësor i medikamenteve ose...

Jargët sinjalizojnë sëmundje?

Simptomat që mund të përjetoni!

Pse na dobësohet shikimi kur bie borë?