Menu
Nga Salih Mehmeti

Takimi Putin-Thaçi nuk është “dimri i madh” për shqiptarët

Nga Ismail Syla

Kosova dhe harku i triumfit në Paris

Në kohën kur në Kosovë si ajri klimaterik ashtu edhe ai politik janë të zënë...

Mentor Nazarko

Shqipëria mund të diskutojë në NATO për kufijtë tokësorë me Greqinë

Ish ministri i Jashtëm grek Kotsias u shfaq përsëri. U rishfaq në një intervistë, e...

Opinion

Në vend të përkujtimit

Nga Sali Mehmeti Megjithë randsinë pivotale për identitetin kombëtar, Kongresi i Alfabetit në Manastir (1908)...

Opinion

Historia jonë me pasthirrmat ‘shyqyr’

Nga Sali Mehmeti  Përsiatjet joakademike mbi të kalumën tonë janë të mbërthyeme prej nji hermeneutike...

Opinion

Shtëpitë e Unazës duhet të shpërblehen një për një

Shoh më keqardhje banorët e Unazës që protestojnë, për të shtëpitë e tyre. Po kush...

Nga Mentor Nazarko

Rishikimi i historisë apo pajtim i vonuar nga Rama dhe jo nga Hoxha?

Nga Mentor Nazarko/ Pas zhvarrimit në New York sot po bëhet riatdhesimi në Tiranë i...

Nga Alban Daci

Populizmi politik, AK-ja dhe Jezuesi

Termi “populizëm” që në fillimet e tij e deri më sot është thuajse gjithmonë përdorur...

Nga Eleana Zhako

Stërgjyshes sime të shtrenjtë, Evdhokisë!

Ti vdiqe në 1994. Gjyshi, dhëndri yt, vdiq në 1992. Gjyshja, bija jote, vdiq në...

Nga Alban Daci

Sot, ne shqiptarët lejuam që grekët të dëshmojnë se sa primitiv janë

Sot, u bë ceremonia mortore e një banditi shqiptar i konvertuar në grekë, ose të...

Nga Sali Mehmeti

“Duopoli serbo-turk” në Kosovë, e prodhimi vendas i pamundur

Vendos badihava taksa kundër prodhimeve serbe kur politikat shtetnore vis-a-vi prodhimit vendor janë suicidale. Qysh...

Opinion

Të reformohet, apo t’i vendoset dryri arsimit universitar kosovar?

Nga Fadil Maloku Vonesës së reformimit të sistemit arsimor, pra, përgatitjes së: kuadrove të reja...