MENU
'Schindleri shqiptar'

Ish-ministri i brendshëm, që vazhdon t’i mohohet shpëtimi i hebrenjve

Nga Bajram Kabashi

“Zekeria Cana, ndër të vetmit që preku terrorin e ushtrisë serbe”

Zekeria Cana i paharrueshëm, një mik e mësues im për jetën, të cilin nuk e...

Opinion

Haradinaj, aktualisht gjendet para dy “vetëvrasjeve” (egoiste dhe altruiste) interesante politike!

Nga Prof.Dr. Fadil Maloku Haradinaj, për taksen ka veç dy opsione, e treta nuk egziston;...

Nga Rexhep Qosja

Ismail Qemali shembulli historik

Një fund dhe një fillim – Këtë vit, 2019, e shënojmë 100-vjetorin e ndarjes nga...

Nga Sabit Gashi

Mirë Thaçi, po amerikanët pse ndryshuan mendje!?

Qëndrimi i administratës amerikane në lidhje me marrëvshjen Kosovë- Serbi dhe trajtimi që po i...

Nga Indrit Vokshi

Pse ambasadorët e huaj kanë pushtet në Shqipëri?

Shqipëria e sotme ka qenë pjesë Devlet-i Aliyye-i Osmanye (shqip; Shtetit të Madh të Osmanëve)...

Nga Igli Tola

“Bankierët e mirë janë si çaji i mirë… i cili mund të provohet kur është në ujë të nxehtë.”

Kriza Financiare që shpërtheu më 2008 tregoi ndër të tjera se çfarë ndodh kur sistemi...

Opinion

Veç nacionalizmi (populist) mund ta shpëtoj shtetin e Kosovës ?

Nga Fadil Maloku “Kur një alamet Amerike, që ka shekuj përvojë në demokraci, i kthehet...

Nga Irena Beqiraj

Të “mashtruar” nga e zakonshmja

Ne i kemi dëgjuar disa nga emrat e tyre, Monet, Cézanne and Renoir. Përpara se...

Nga Dom Gjergj Meta

Lisat që u bënë shkurre dhe uji që shitet

Ndërsa lëviz nëpër dioqezën ku Zoti ka dashur të jem, dhe dioqeza e Rrëshenit përfshin...

Nga Veton Surroi

Bëhuni gati për fjalën e radhës, bashkim!

Teksti i këngës për bashkim tingëllon më së qarti serbisht. 1. Në vitin 2018 u...

Opinion

PSE, Kërkesa e përgjithësuar (amerikane) dhe pse, përgjigjia e (Haradinajt) e përgjithësuar!?

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku 1. Qëndrimi amerikan (që nuk ka adresë të saktë; Departamenti...