MENU
klinika
Dossier/ pjesa e tretë

Perspektiva e arsimit profesional

Dossier/ Pjesa e dytë

Shkollat profesionale në kohën e komunizmit

Gjëja më e garantuar që kishte sistemi socialist (komunist) ishte puna. Çdo individi, me zor...

Dossier/Pjesa e parë

Pra, si ta drejtojmë ushtrinë gjeneral?!

Nga Eugent Kllapi/ Në fjalimin kur Sokrati ndodhej përpara dhe kundër gjithë parisë së aristokratëve...

Opinion

Peshkopia, pa qeverisje dhe e lënë në harresë

1. Qyteti i Peshkopise, i vetmi qytet alpin ne Bote, i rrethuar me burime te...

Analizë

Çamërishtja, dialekti arkaik i shqipes…!

Nga Ervin Fetahu/ Gjuha, mrekulli dhuruar qenies njerëzore, askush nuk mund ta konkurrojë për nga...

Modernitet dilemash

Sikur të isha djalë, apo sikur të isha vajzë?!

Nga Eugent Kllapi Moderniteti i shoqërisë shqiptare në rrugën për të pasur një demokraci normale...

Nga Mentor Nazarko

Shanset e opozitës për të qeverisur, apo Fundi i Historisë

Pas intervistës së Berishës dhe deklarimit se « me Ramën, opozita nuk vjen në pushtet...

Opinion

Edhe një herë mbi çështjen e veteranëve…

1.Rrjedhja dhe publikimi i emrave të atyre që dyshohet se janë veteranë të rrejshëm dhe...

Nga Fadil Maloku

Referendumi është jetik, për shqiptarët në Maqedoni!

Referendumi në Maqedoni, është mē shumē simbol i triumfit të forcave demokratike, se sa ndonjë...

Intervista e presidentit

Destabilizim në rajon? Meta: Kosova dhe Serbia në BE pa prekur ‘kufirin’

Presidenti i Republikës, Ilir Meta në një intervistë për gazetën prestigjoze italiane “Il Messaggero”, ndër...

Analizë

A e kanë gabim Amerika me Gjermaninë, apo unë s’jam kërkah?!

1. Si mund te lidhet një marrëveshje (aq më pak historike, si po e thonë...

Euroskepticizëm apo eurorealizëm?

“Ballkanizimi” i Evropës

Nga prof. Fatos Tarifa/ Stadi në të cilin mund të ndodhë një ndryshim strukturor në...