MENU
klinika
Ndryshim Stadesh

Pse libri sot është në krizë?

Shpetim Nazarko
Nga Mentor Nazarko

Rishikimi i historisë apo pajtim i vonuar nga Rama dhe jo nga Hoxha?

Nga Mentor Nazarko/ Pas zhvarrimit në New York sot po bëhet riatdhesimi në Tiranë i...

Dossier/Pjesa e Tretë

Shkollat profesionale dhe përvoja e ngritjes së shtetit

Shkolla e Bashkuar u krijua në vitin 1945 dhe në fillim ishin 200 vetë që...

Dossier/Pjesa e dytë

Shteti duhet të ndërhyjë, NATO e zgjidh krizën e arsimit

Duhet të rikthehemi pak te llojet e sistemeve demokratike. Vija e sotme e ‘’Demokracisë Liberale’’...

Dossier/Pjesa e parë

Shkollimi profesional përballë universitetit, një paradoks

Nga Eugent Kllapi/ Në 1938 Shqipëria sipas shkrimtarit francez Bertrand Bareilles kishte 420 të diplomuar...

Nga Mentor Nazarko

Kriza e dekreteve Meta-Rama, shahu vazhdon

Si kanë vepruar presidentët para Metës? Zoti Berisha ka funksionuar mbi bazën e një pakete...

Shpëtim Nazarko

Kështu do të humbim Kosovën, Shqipërinë e pastaj kokën…

Ekziston një rregull i thjeshtë i dialektikës që thotë: ”Ligjet e natyrës, ato të mendimit...

Opinion

Në përpjekje për të njohur dhe luftuar BIXHOZIN

Nga Igli Tola Koncepti i lojërave të fatit, edhe pse në trajta primitive dhe simpliste...

Forca e poezisë

Kujtesë për Migjenin, ku janë gjenitë si ai sot?

Nga Eugent Kllapi/ Nga kohët e vështira dhe në kombet e vuajtura dalin shpesh gjenij...

Nga Fadil Maloku

Kosovën, po e bankroton politika diletante!

1. Në Kosovë, sentenca e idiomës “brainwashing” apo “shpërlarjes së trurit”, që ndryshe në politikën...

Pas ikjes së Xhafës, hamendje për arsyet dhe pasardhësin

Ushtarakët drejtojnë policinë në situatë të jashtëzakonshme. A jemi në të?

Nga Mentor Nazarko/ Largimi i Ministrit Xhafaj në një ditë fundjave, ka marrë vëmendje maksimale...

Kriza e letrës

Shpëtojeni librin, digjitalizoheni!

nga Eugent Kllapi/ Në librin Katedralja e Parisit, Viktor Hygo shpreh se: ‘’Arkitektura vdiq dhe...