MENU
5.6% është me probleme

Kredia jashtë vendit po përkeqësohet

Guvernatori Sejko pret ambasadorin

Trokasin investimet hungareze

Këtë vit, pritet të realizohet investimi më i rëndësishëm hungarez në Shqipëri. Banka OTP do...

Takimi në Bukuresht

Sejko: Borxhi privat nën kontroll

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, mori pjesë në takimin e 40-të të...

Kredia bankare

Leku “fiton” individët

Leku duket se po arrin një fitore të pjesshme në betejën me euron brenda sistemit...

Rekomandimet në “vesh të shurdhër”

Dossier/ Bankat, ku “çalon” konkurrenca

Autoriteti i Konkurrencës ka mbyllur një hetim të përgjithshëm, ku evidentuar shumë problematika të mirëfunksionimit...

Ekonomia po ndryshon

Themelet e rritjes, industritë dhe shërbimet eksportuese

  Ekonomia shqiptare po ndryshon dhe burimet e rritjes po zhvendosen. Nga një ekonomi që...

Blerja e banesave

Bankat, 570 milionë euro për prona në Tiranë

Sistemi bankar ka financuar blerjet e individëve në tregun e pasurive të paluajtshme në Tiranë...

Më të mëdhenjtë “nën ruajtje”

Mbikëqyrje më e rreptë për bankat me rëndësi sistemike.

Banka e Shqipërisë ka nisur punën për identifikimin e të ashtuquajturave banka sistemike dhe përgatitjen...

Bankat zgjerohen jashtë

Credins shkon në Kosovë, BKT në Uzbekistan!

Dikur, tregu bankar vetëm importonte investitorë. Sot, bankat lokale jo vetëm që po faktorizohen gjithnjë...

104 mln euro për korrikun

Kredia në euroizim

Kredia në euro është rritur ndjeshëm në muajin korrik. Sipas shifrave të Bankës së Shqipërisë,...

13.4% për korrikun

Kreditë me probleme “të ngrira”

Kreditë me probleme kanë ngelur në vendnumëro. Lajmi i mirë është se ato më fund...

Nga 16 në 14 banka

Veneto shkrihet me Intesa, NBG me ABI Bank

Banka e Shqipërisë miratoi zyrtarisht të enjten finalizimin e procesit të përqendrimit në sistemin bankar...