MENU
klinika
Autoriteti i Konkurrencës jep miratimin

Samir Mane mund ta blejë Tirana Bank…por, me kushte

Numri i bankave ulet në 13

Konkurrenca miraton shitjen e Bankës Malajziane

Autoriteti i Konkurrencës miratoi shitjen e Bankës Ndërkombëtare Tregtare (Banka Malajziane, siç njihet ndryshe) te...

Forumi i “Euromoney”

Sejko: Rritja e interesave në Eurozonë nuk na dëmton

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, mori pjesë këtë javë në forumin për vendet...

16 për 100 mijë banorë

Degët e bankave, Shqipëria e fundit në rajon

Shqipëria ngelet një nga vendet me numrin më të ulët të degëve bankare në raport...

Por kryeson për frymë

Depozitat bankare, Shqipëria është e dyta në rajon

Shqipëria është vendi i dytë në rajon për nga totali i depozitave në sektorin bankar....

Analiza e Bankës së Shqipërisë

Kreditë në shtrenjtim për bizneset dhe për individët

Norma mesatare e interesit për kreditë në lekë dhënë bizneseve private u rrit lehtë në...

Shifrat e 11 mujorit 2018

Fitimi i bankave arrin në 134 milionë euro

Sistemi bankar shqiptar i rrit fitimet edhe gjatë muajit nëntor, duke iu drejtuar mbylljes së...

Kapitalizimi dhe likuiditeti, nivele rekord

Bankat “notojnë” në para

Sistemi bankar shqiptar ka arritur nivele rekord të kapitalizimit dhe likuiditetit në gjysmën e dytë...

Biznesi merr më pak kredi

Huaja e re në rënie me 8%

Vitin e kaluar, sistemi bankar dha më pak kredi për biznesin, çka konfirmon vështirësitë në...

Situata ekonomike

Drejt një pakënaqësie ekonomike, çfarë po ndodh?

Banka Qëndrore Shqiptare, një nga treguesit thelbësorë ekonomik paraqet rënie në ekonominë e vendit duke...

Pas vitesh akuza politike

Linda Rama jep dorëheqjen nga ABI Bank

Bashkëshortja e kryeministrit, Lindita Rama, ka dhënë dorëheqjen nga Këshilli Drejtues i Bankës Amerikane të...

Pason Elisabeta Gjonin

Luljeta Minxhozi, zv/guvernatore e parë e Bankës së Shqipërisë

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë zgjodhi të mërkurën Luljeta Minxhozin si zëvendësguvernatore të parë...