MENU
klinika
Ekspertët

‘Niveli i informalitetit mbetet shqetësues’

Bien të ardhurat nga TVSH

Pushteti vendor rekord në mbledhjen e taksave

Rreth 149 miliardë lekë janë mbledhur në buxhetin e shtetit për 4 muajt e parë...

Pasuritë të amortizohen

Ndryshon ligji për sekuestrimin e parave të krimit

Qeveria propozon ndrysheme në ligjin për administrimin e parave të sekuestruara që kanë origjinë nga...

Raporti i kredive me problemet

Bizneset, kredimarrësit më të këqinj për bankat

Bizneset mbeten kredimarrësit më të këqinj për bankat. Individët e sidomos, kreditë për shtëpi konsiderohen...

Afati brenda 3 muajve

Financat: Të gjithë me llogari bankare, shkelësit marrin gjoba

Të gjithë personat fizik e juridik që kryejnë transaksione duhet të kenë llogari bankare. Në...

Tabelat me vendimin e qeverisë

Pagat e reja për mjekët nëpër rrethe dhe urgjenca

Hyn në fuqi struktura e re e pagave për mjeket në rrethe dhe në urgjencat...

340 përfituesit

Kësti i tretë për trashëgimtarët e ish të përndjekurve politikë

Rreth 340 trashëgimtarë të ish të dënuarve politik që presin të marrin këstin e tretë...

Ndërgjegjësimi i tatimpaguesve

Tatimet “derë më derë” për detyrimet fiskale

Administrata Tatimore ka nisur një fushatë intensive ndërgjegjësuese ndaj tatimpaguesve, me qëllim evidentimin e situatës...

Raporti për financat vendore

Vetëm Bashkia Tiranë mbahet me paratë e veta! Po të tjerat?

Bashkia Tiranë mbledh rreth 43.0% të totalit, ndërsa 60 bashki të tjera në të gjithë...

Pagat më të larta

INSTAT: Profesionet që paguhen më shumë në Shqipëri

Sektori i financiare dhe i sigurimit janë më të paguarit në Shqipëri para mesatare në...

Afati deri në 10 maj

Si do të ndahen 5 milion euro për bujqësinë?

Fermerët kanë afat deri në 10 maj për të plotësuar dokumentet për të përfituar mbështje...

Qeveria llogarit borxhet

Detyrimet e krijuara në një vit, 61. 1 miliardë lekë

Insitucionet shtetëore kanë krijuar një borxh prej 6.1 miliardë lekësh gjatë vitit 2018. Vendime gjykate...