MENU
klinika
Sa 30% e Gjermanisë

Pagat në Shqipëri, si kanë ndryshuar në 19 vite?

Konfindustria

‘Rritja ekonomike rrezikon të mos kalojë pragun e 3%’

Shqipëria rrezikon seriozisht të mos kalojë pragun e rritjes ekonomike me 3% për vitin 2019....

Zbardhet skema

Si u pastruan paratë e pista gjatë 2018-ës?

Të paktën pesë tipologji janë evidentuar vitin e shkuar nga autoritetet shqiptare si mundësi potenciale...

Shifra

Bizneset në “borxh” me tatimet

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, vihet re se...

Biznesi ankesa për tenderat

Këto dy institucione kryesojnë listën

Në Komisionin e Prokurimit Publik, për 2018 janë depozituar 1158 ankesa për procedurat tenderuese. Këto...

Qytetet me lindjet më të ulëta

Shqiptarët duan shumë fëmijë, por ka diçka që i pengon

Sipas të dhënave të një anketet të realizuar nga INSTAT vitin e kaluar, familja ideale...

35% jetojnë me 5$ në ditë

Niveli i varfërisë në Shqipëri kap shifra alarmante

Më shumë se një e treta e shqiptarëve jetojnë në varfëri. Banka Botërore vlerëson se...

Raporti i BB

Shqiptarët më dembelët në Evropë?

Sipas disa të dhënave të bëra publike nga Banka Botërore, të dala nga Raporti Ekonomik...

Tabela

Si ka nisur viti 2019 për kredinë?

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Banka e Shqipërisë vihet re se...

Njoftimi i Tatimeve

Bëni dy punë? Rritet tatimi, çfarë duhet të dini

Për të gjithë individët, të ardhurat vjetore të të cilëve janë mbi 2 milionë lekë...

Si po ecën ekonomia?

Buxheti “me gropë” i 2018, po në 2019?

Me 12.5 miliardë lekë më pak është “kyçur” arka e shteti për vitin 2018-ën  duke...

Kursi i këmbimit

Luhatjet që shënuan Dollari, Euro dhe Sterlina gjatë javës

Treshja kryesore e monedhave ndërkombëtare kanë regjistruar luhatje të ndryshme në tregun e këmbimit valutor...