MENU
Deklarata e kryeministrit

Rama: Rruga Tiranë-Sarandë, do shkurtohet deri në 3 orë

Mbrojtja sociale

7% e të papunëve përfitojnë asistencë

Shqipëria është larg të qenit një shtet social. Një studim i fundit i Organizatës Ndërkombëtare...

Energji apo turizëm?

40% e HEC-eve në zona të mbrojtura

Pasuritë natyrore të Shqipërisë dhe Ballkanit janë nën kërcënimin e valës massive të ndërtimit të...

Tendenca e re

Dossier/ Investimet që po vijnë nga Lindja

Investimet e huaja në afërsisht tre dekada kanë ardhur kryesisht nga vendet fqinje apo nga...

Projektet e mëdha të infrastrukturës

Borxhi i Shqipërisë vlerësohet me notën B1

Gjigandi ndërkombëtar i vlerësimeve finaciare ka konfirmuar notën B1 për borxhin publik të Shqipërisë, duke...

Si kanë lindur?

“A funksionojnë taksat e mëkatit”?

Një taksë e mëkatit është një akcizë për mallrat e dëmshme shoqërore si cigarja, bixhozi...

Opinion/ Nga Shpëtim Nazarko

Ku i ke dhitë a i vrarë?

Brenda rregullës të cilës i përmbahem me fanatizëm jo vetëm në shkrimet për shtyp, besoj...

BSH: Duhen forma të tjera

Bankat kanë fshirë 51 mld lekë kredi

Sistemi bankar ka fshirë 51 miliardë lekë kredi të humbura nga bilancet në katër vitet...

Sipërmarrja private

Një në katër biznese hapet në tregti

Përgjatë gjithë vitit të kaluar, në Shqipëri janë regjistruar afro 25 mijë biznese të reja,...

Ashpërsohet ligji anti-duhan

Shitja e cigareve, me licencë të veçantë

Ligji kundër duhanit do të ashpërsohet sërish. Instituti i Shëndetit Publik ka përgatitur disa propozime,...

Kërkesa në stanjacion

42.5% e bizneseve me borxhe

Rreth 42.5% e totalit të ndërmarrjeve kanë një hua për të paguar. Vrojtimi i gjendjes...

U blenë 128 mln në 6 muaj

Si Banka e Shqipërisë frenoi “përmbytjen” me euro

Banka e Shqipërisë ka blerë 128 milionë euro në kursin e këmbimit valutor gjatë gjysmës...